VIDEO Strašno svjedočenje Romana Leljaka: Narod i država koji ne brinu o svojim pokojnicima osuđeni su na PROPAST!U Mariboru ima preko 50 tisuća eshumiranih Hrvata a nemaju ni jedan spomenik!

Roman Ljeljak-foto screenshot
Roman Ljeljak-foto screenshot

U Sloveniji već mjesecima traje proces ekshumacije žrtava partizansko-komunističkih zločina koji su počinjeni u svibnju i lipnju 1945. godine.

Tko su žrtve? Zašto počinitelji nisu odgovarali?

Zbog čega hrvatski mediji prešućuju činjenice koje se vide na stratištima kakvo je Kočevski Rog?

Koje činjenice?

Pa npr. o mjestima na kojima su ekshumirani isključivo ostaci mlađih žena. Kako znamo jesu li to hrvatske žrtve? Znamo zbog predmeta koji su tamo nađeni!

U emisiji Naša Hrvatska koju uređuje i vodi Nada Prkačin gostovao je Roman Ljeljak koji je iznio strašne činjenice i brojke ubijenih Hrvata i drugih o kojima nitko iz Hrvatske ne vodi nekakvu brigu da se ti pobijeni ljudi napokon dostojanstveno sahrane, što je velika sramota za vodstvo Hrvatske i onih koji bi trebali o svojim ubijenim ljudima brinuti na način da ih se dostojanstveno pokopa.

O svemu govori slovenski istraživač i publicist Roman Leljak.

Lako se prepoznaju eshumirani ostatci govori Leljak po raznim predmetima i može se raspoznati odakle su podrijetlom, jer svi predmeti pronađeni kod žrtava na stratištima možemo zaključiti jesu li žrtve iz Like ili nekog drugog kraja Hrvatske. Možemo raspoznati i koje su nacionalnosti žrtve. Nažalost vidimo da se pored slovenskih žrtava eshumiraju i Hrvatske žrtve kojih je najveći broj.

Slovenija je prije desetak godina donijela  zakon u kojem država svake godine daje pola milijuna eura za eshumacije poslijeratnih stratišta. Državna Komisija Slovenije koju vodi Joža Dežman donijela je odluku da se uglavnom eshumiraju ona stratišta u kojem su slovenske žrtve. Na žalost, pošto je to sve izmiješano najveći broj eshumiranih su Hrvati.

Na području groblja Maribor u Dubravi danas je već je eshumirano i u Mariboru pokopano u nekim vrećema ispod zemlje u Dubravi više od 20 000 Hrvata. Ako tom pridodamo i Tezno u kojem ima oko 25 tisuća Hrvata a nemamo ni jedno spomen obilježje.

Sveta misa se samo jednom održala, simbolično za žrtve iz Huda jame gdje se i simbolično pokopala samo jedna žrtva dok za druge ,njih 700 nije, nastavlja ovu strašnu priču o Hrvatskim žrtvama komunizma Leljak. Tamo su negdje u nekakvim najlonskim vrećama i u kutijama u nekakvoj prostoriji i tu kosti Hrvata čekaju daljnju svoju sudbinu i tko će ih negdje dostojanstveno  pokopati.

Nitko ne zna hoće li se netko sjetiti te ljude dostojanstveno pokopati

Bilo je čak i nekakvih razmišljanja da se ti posmrtni ostatci spale ali smo se tom usprotivili pa su tijela ostala u raznim najlon kesama i kutijama.

Hrvatska je jako loše to napravila i uredila jer se ništa ne radi po tom pitanju. Nikome nije za cilj da se žrtve eshumiraju, prebroje i dostojanstveno pokopaju. Danas se sa tim žrtvama kalkulira i tu i tamo se nekoliko eshumira i to je otprilike to.

Ove godine smo iskopavali u Kočevskom Rogu a ni jedan medij nije došao to popratiti iz Hrvatske, dok je iz Državne Komisije Slovenije koju vodi Joža Dežman imali jak intervju i to je odjeknulo, navodi Ljeljak. U Hrvatskoj nažalost nitko ništa o tom ne govori u medijima.

Poslušajte što je sve rekao istraživač žrtava iz drugog svjetskog rata Roman Ljeljak o ogromnom broju likvidiranih koji su, jedan broj od njih eshumirani i čekaju u najlon vrećama i raznim kutijama da se netko iz Hrvatske napokon sjeti uraditi ono što pravi kršćani rade sa svojim pokojnima.

Nikome nije za cilj da prebroji te žrtve , nikome nije za cilj da vidi odakle su te žrtve.Danas samo kalkuliramo koliki je broj žrtava, odakle su sve te žrtve, a kad bi sve žrtve pokopali jednom bi zauvijek to poglavlje bilo zatvoreno, a žrtve bi bile dostojanstveno sahranjene. U Sloveniji se to nekako nešto i radi , ali u Hrvatskoj ne, kaže Ljeljak.