(VIDEO) Tomislav Jelić: “Josip Đakić je pretvorio HVIDRA-u u filijalu i ogranak HDZ-a”…‘Najčasnije ljude proizašle iz Domovinskog rata politička kvazi elita izvaljala je po blatu po nalogu Andreja Plenkovića’

Đakić treba odstupiti...

“Josip Đakić je pretvorio HVIDRA-u u filijalu i ogranak HDZ-a”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Tomislav Jelić, 90-postotni hrvatski ratni vojni invalid i jedan od osnivača stranke 1989. godine…

“Kako Đakić danas bezpogovorno služi Plenkoviću, tako je služio i Ivi Sanaderu i Jadranki Kosor, isključivo radi vlastitog koristoljublja, koje je i političko i materijalno. Najčasnije ljude proizašle iz Domovinskog rata politička kvazi elita izvaljala je po blatu po nalogu Andreja Plenkovića,” bio je rezolutan Jelić, uz napomenu da su Pupovca stvorili Ivo Sanader i Vladimir Šeks i da je tragedija da HVIDRA danas podržava Vladu u kojoj je glavni stup SDSS.

“Sve što je Đakić u ime HVIDRA-e radio poslije rata je čisto političko poltronstvo i dodvorništvo”, smatra Jelić i nastavlja: “HVIDRA je trebala biti moralni korektiv društva, ali da bi na to imala pravo, prvo mora unutar sebe napraviti reda. Zato im predlažem da na prvoj sljedećoj skupštini promjene Statut i odrede da čelnik HVIDRA-e ne može biti član niti jedne političke stranke.”

Đakić treba odstupiti

Nisu svi lokalni čelnici HVIDRA-e podvili rep pred Đakićem,rečeno je u Bujici, pred čije je kamere stao Zoran Marunček, predsjednik Udruge veterana 5. Gardijske brigade, slavonskih ‘Sokolova’ i čelnik vinkovačke HVIDRA-e.

“Josip Đakić ne štiti interese hrvatskih branitelja, on ne odustaje od koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Republiku Hrvatsku, njezin grb, njezinu zastavu, branitelje i cjeli Domovinski rat, pa zbog toga treba odstupiti! Svi znamo da je Đakić stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada. Đakić je na čelu HVIDRA-e duže nego što je Fidel Castro vladao Kubom”, rekao je Jelić, uz napomenu da to najbolje govori o kakvom je čovjeku riječ.

Tomislav Jelić učlanio se u HVIDRA-u u Susedgradu, odmah poslije Domovinskog rata: – Kada sam vidio da je Đakić HVIDRA-u pretvorio u ogranak HDZ-a, zahvalio sam se tim ljudima i istupio. HVIDRA ne smije biti ogranak niti jedne političke stranke.

Tomislav Jelić u Bujici je otvoreno podržao dr. Miroslava Škoru u utrci za predsjednika države:

“Duh Tuđmanove barake iz Savske 16 preselio se u Vrančićevu 5, izborni stožer Miroslava Škore! “U zadnjih 30 godina mnogo su me puta prevarili razni politički kandidati pa sam ovaj puta išao provjeriti u Škorin stožer kakav je zapravo on,“ otkriva Jelić i nastavlja: “Kada sam vidio kako se tamo ozbiljno radi, bio sam oduševljen. U Škorinom stožeru primjetio sam ljude koji su 90-ih bili uz Tuđmana, a koje su Mesić, Šeks, Sanader i sav taj politički polusvijet – politički umirovili. Atmosfera me podsjetila na baraku u Savskoj 1989. godine! A najviše me oduševilo što je u stožeru više od 80 posto mladih ljudi i najviše bivših članova HDZ-a.“

Komentirao je i Manolićevu potporu Zoranu Milanoviću: “Milanović je kandidat one hrvatske ljevice koja je uvijek išla u Beograd po svoje mišljenje i nikada nije hrvatski disala, niti je vukla hrvatske političke poteze. Milanović, po mome mišljenju, nema više od 20 posto potpore, jer je najveći dio tog biračkog tijela već riješila biologija.”

Jelić smatra da je dovoljno podsjetiti što je Milanović radio tijekom svog mandata i da automatski nema šanse na predsjedničkim izborima. Izabrao je dva primjera:

“Croatia osiguranje je tijekom njegova mandata za kikiriki darovano Adris grupi. Građani Republike Hrvatske u toj su transakciji oštećeni za najmanje 4 i po’ milijarde kuna! To kažu stručnjaci, a on se sada ima obraza natjecati za Predsjednika Republike!”

Milanović je donio zakon koji štiti ubojice!

“Za njegove je vladavine donijet Lex Perković, zakon koji štiti ubojice,“ podsjetio je Jelić, uz napomenu: “Komunistička politika je određivala i nalagala koga treba ubijati, a Zoran Milanović s Lex Perkovićem nije samo sramotio Hrvatsku, nego je branio nebulozne stvari! To bi Milanović i dalje radio da dođe na Pantovčak. Komunisti dlaku mijenjaju, ali čud nikada!“

Dodao je: “Hrvatskoj nema napretka, dok se ne riješimo komunističkog sustava vrednota, koji caruje u svim državnim institucijama.”

Jelić smatra da su HDZ i SDP zapravo isti: “Oni su slični kao jaje jajetu! iz komunističkih strašila, pretvorili su se u globalistička strašila.”

Osvrnuo se i na Pupovca: “Mislim da je problem Milorada Pupovca u Hrvatskoj predimenzioniran i da nije problem u njemu, već u lošem Zakonu o nacionalnim manjinama, koji su zajedno donijeli HDZ i SDP. Taj zakon treba promijeniti i manjine ne smiju biti favorizirane.”

Jelić smatra da je od smrti Franje Tuđmana u HDZ-u prisutan jugoslavenski duh:

“Bez obzira na to tko je vodio HDZ u posljednjih 20 godina, jugoslavenski duh tamo čuči! Glavni zloduh takve politike je Vladimir Šeks, koji iz sjene upravlja procesima i ne dopušta da se Hrvatska konstituira kao pravna i pravedna država. Države poput Poljske, Mađarske, Slovačke i sličnih, riješile su se komunizma kao jedne nakaze, međutim Hrvatska je već godinama žrtva arhitekture Vladimira Šeksa i Mate Arlovića i zato kažem da nema razlike između HDZ-a i SDP-a. ”

Plenković šalje jasnu poruku da mentalno i politički pripada jugoslavenstvu

Na pitanje gdje mentalno pripada Andrej Plenković, Jelić je odgovorio:

“Plenković šalje jasnu poruku da mentalno i politički pripada jugoslavenstvu.”

Tomislav Jelić posebno je zamjerio aktualnom premijeru što se pred francuskim vlastima nedovoljno zauzeo za nestalog hrvatskog pomorca Dinu Miškića, te smatra da se upravo kroz ponašanje Francuske koja je obustavila državnu potragu, vidi koliko Macron drži do Hrvatske i političara koji nas vode:

“I Plenković i Macron su globalistička strašila i oni nemaju nikakvih emocija prema svom narodu! Ne nalaze se oni na svojim pozicijama radi naroda, već zbog želje globalističkih centara moći. Da su globalistički centri moći njima naložili da se francuska potraga za hrvatskim kapetanom nastavi, oni bi to učinili.”

Jelić je u Bujici iznio svoje mišljenje i o aktualnoj predsjednici:

“Ako pogledamo što je Kolinda radila proteklih pet godina i ako gledamo s estradnog aspekta, onda možemo reći da su tu prijeđene čak i granice dobrog ukusa. A ako gledamo što je politički radila tijekom proteklog mandata, vidjeti ćemo da nije napravila ništa i da je sve ostalo tek na inicijativama. Kolinda nema autonomije u svom političkom radu, ona je ovisna o HDZ-u i na koncu je gospođa pokazala da joj je bitnija karijera od interesa hrvatskog naroda. Globalizam prepoznaje upravo takve i onda ih strani centri moći guraju, namećući teme koje su irelevantne za život jedne nacije. Upravo pomoću takvih ljudi, od jednog se naroda radi amorfna masa.”

Petokraka i danas čuči u HDZ-u

Jelić se u emisiji prisjetio obljetnice raketiranja Banskih dvora: “Banske dvore su raketirali avioni JNA, a piloti su na svojim kacigama nosili petokrake! Ta petokraka i danas čuči u HDZ-u, SDP-u i svim važnim hrvatskim institucijama. Čast izuzecima… ”

Gost Bujice posebno je prokomentirao često pozivanje aktualnog vodstva HDZ-a na dr. Franju Tuđmana: “Veliki dio njih sramio se Franje Tuđmana. Detuđmanizaciju je provodio i Vladimir Šeks! O Ivi Sanaderu da i ne govorim… S obzirom da dr. Tuđman s odmakom vremena u svome narodu sve više dobiva na vrijednosti, mnogi od onih koji su ga se svojedobno sramili, sada vide da je kontraproduktivno provoditi deklarativnu detuđmanizaciju, pa se odjednom pozivaju na Franju Tuđmana! Međutim, politika koju oni provode i koju je provodio dr. Franjo Tuđman, razlikuju se kao nebo i zemlja.”

Autor /Mateja Jozelić /Bujica