VIDEO Trojici pulskih napadača koji su pretukli 69-godišnjeg Puljanina mjesec dana istražnog zatvora…

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen...

Trojici mladića, među kojima je jedan navodno pripadnik Hrvatske vojske, koji su u nedjelju pretukli 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesečni istražni zatvor…

-VIDEO MORH najoštrije osuđuje napad u Puli na 69 godišnjaka kojemu su napadači slomili ruku i tri rebra…

Pulsko općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je nakon ispitivanja dvojice 24-godišnjaka iz Petrinje i Zagreba te maloljetnog 17-godišnjaka za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke.

Ispitivanje osumnjičenih uslijedilo je nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su sva trojica počinili kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Sud je prihvatio zahtjev DORH-a pa trojica osumnjičenih ostaju u istražnom zatvoru mjesec dana, da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. 

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su u nedjelju ujutro oko 7 sati na terasi caffe bara na Danteovom trgu u Puli, napali 69-godišnjaka nakon što ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu Napali su ga “u cilju da ga teško tjelesno ozljede, znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi”, tvrdi tužiteljstvo.

 

Dok je čuvar terase sjedio na stolici, prišli su mu maskirani kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomkama) te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u desnu sljepoočnicu. Kada je ustao kako bi pobjegao drugoosumnjičenik je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku. Potom ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je 69-godišnjak pao na pod.

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen.

-VIDEO MORH najoštrije osuđuje napad u Puli na 69 godišnjaka kojemu su napadači slomili ruku i tri rebra…

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, u ponedjeljak su se ispričali napadnutom Puljaninu i najavili da će protiv osumnjičenog pripadnika HV-a biti pokrenut i stegovni postupak “koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe”.H

D.K.