VIDEO U 77. godini preminuo legendarni Kićo Slabinac

Na društvenim mrežama i u javnom životu, mnogi se opraštaju od ovog iznimnog pjevača i velikog zaljubljenika u svoju Slavoniju i hrvatski narod...

Hrvatski pjevač, gitarist i skladatelj Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Posljednjih mjeseci nekoliko je puta bio operiran u zagrebačkom KBC-u. Iako je zahvat bio uspješno izveden, oporavak nije išao kako se očekivalo…

Kićo je rođen je u Osijeku 1944. godine, a radi se o glazbeniku čija se karijera protezala na više od 40 godina.

S velikom tugom javljamo kako je Krunoslav Kićo Slabinac, legenda tamburaške, zabavne i popularne glazbe, preminuo u 77. godini života.
S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac je ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Osim kao sjajan pjevač istaknuo se tijekom života i kao najbolji promotor svoga kraja, a pored brojnih nagrada i diskografskih priznanja dobitnik je i Nagrade za životno djelo ostvareno u području kulture koju mu je dodijelila Osječko–baranjska županija.
Održao je brojne koncerte, a pjesme “Plavuša”, “Pokloni mi jedan dan”, “Zbog jedne divne crne žene” i “Tri slatke riječi” osvojile su publiku te su postali njegovi kultni hitovi. Jedno vrijeme Kićo je živio i u SAD-u, gdje je pokušavao ostvariti uspjeh, a po povratku kući odustao je od zabavne glazbe te se posvetio narodnoj pjesmi i tamburici. Redovito je nastupao na brojnim festivalima.
Kićo Slabinac tijekom bogate karijere surađivao je s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića.

Slabinac je dobio nagradu za životno djelo Osječko-baranjske županije, a njegove pjesme stare i nekoliko desetljeća i dalje su veliki hitovi koji se rado pjevaju svakom prilikom.

U karijeri je spojio naizgled nespojivo, rani rock’n’roll, bećarce i slavonske tambure

Posljednju kompilaciju „Cvijet čežnje – Kićo Dalmaciji“ Croatia Records objavila je 2017. godine, a na njoj se nalaze njegove uspješnice sa Splitskih festivala. Upravo je na splitskoj pozornici ovoga ljeta na 60. Festivalu zabavne glazbe posljednji put uživo pjevao na retrospektivnoj večeri.

Nakon duge i teške bolesti, u 77. godini preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac. Rođeni Osječanin, često nazivan prvim hrvatskim rokerom, bio je osnivač rock-sastava Dinamiti, a pamtit ćemo ga i kao briljantnog šoumena, ali i saborskog zastupnika.

Krunoslav Kićo Slabinac, poput mnogih svojih kolega s pedeset i više godina karijere, nije znao za mirovinu i najveća želja mu je bila nastupati dokle god je živ. Želja mu je ispunjena, a mi ćemo zauvijek biti počašćeni što smo imali prilike surađivati s njim, objavila je Croatia Records.
Na društvenim mrežama i u javnom životu, mnogi se opraštaju od ovog iznimnog pjevača i velikog zaljubljenika u svoju Slavoniju i hrvatski narod.

Ivo Petkovic

Ode becarina,ljudina i pjevacina .izuzetno sam volio svu njegovu muziku a on kao pojava nenad…iv.takvih vise nema i takvi se vise ne radjaju.zbogom ljudino i laka ti slavonska i hrv.zemlja
H.H.