VIDEO U Žutoj Lokvi srpski odmetnici izvršili pokolj hrvatskih policajaca…

Poginulim policajcima iza kojih je ostalo desetero djece napadači su pucali u leđa...

Poginulim policajcima iza kojih je ostalo desetero djece napadači su pucali u leđa

Na današnji dan, 24. kolovoza 1991. u zasjedi srpskih odmetnika kod Žute Lokve, nedaleko Brinja stradala su petorica hrvatskih policajaca.

“Teroristi su postavili zasjedu oko raskrižja kraj Žute Lokve i napali patrolu koja je obavljala prometnu kontrolu na cesti Brinje – Žuta Lokva – Otočac. Na temelju izjave svjedoka i materijalnih dokaza na mjestu napada, očito je i sudjelovanje vojske. Nađene su primjerice nišanske sprave s infracrvenim zrakama. Neposredno nakon masakra naišla je vojna patrola koja je mještane obavijestila da su trojica policajaca mrtvi, jedan je ranjen, a jedan pobjegao. Vojna patrola nije držala potrebnim pomoći ranjeniku, ali je zato tražila onog koji je uspio pobjeći. Poginulim policajcima iza kojih je ostalo desetero djece napadači su oteli sve službeno oružje”, objavljeno je toga dana u Dnevniku HTV-a.

“Mi smo bili tamo, u Žutoj Lokvi, negdje do devet sati i dobili smo obavijest od dežurnog iz policije u Brinju, da idemo u Otočac po neku pošiljku. Otišli smo tamo, uzeli je i došli do križanja kod Žute Lokve, gdje smo i prije stajali. Tu smo se zaustavili i Toljan Drago je nazvao dežurnog u Brinju, pitavši da li da pošiljku donesemo tamo ili pričekamo dva sata, do kad smo trebali raditi. U trenutku kad nam je dežurni rekao da pošiljku donesemo tamo, došlo je do pucnjave, rafala”, izjavio je tada Darko Murat, jedini koji je preživio napad, dodavši da im je pucano u leđa.

Zdravko Vuković, Drago Toljan, Milan Vranić i Vinko Krznarić nažalost nisu preživjeli napad. Neka im je vječna slava!

D.K