Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) VIDOVIĆ KRIŠTO: “Fina je u službi OVRŠNE MAFIJE i treba je ukinuti”

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) najavila je u srijedu izradu zakona kojim će predložiti da se ukine Fina, institucija za koju tvrdi da služi „ovršnoj mafiji” i zlostavlja hrvatske građane.

„Stranka Odlučnost i Pravednost počela je s izradom niza zakona, vrlo konkretnih, s ciljem uklanjanja svih oblika zlouporaba, a jedan od prvih bit će zakon o ukidanju Fine”, najavila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi da Fina ne postoji u uređenim europskim državama i da nema nijednog razloga da postoji i u Hrvatskoj.

„Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji kako bi zlostavljala hrvatske građane”, ustvrdila je.

Vidović Krišto spomenula je i druge hrvatske institucije za koje kaže da su blokirane i da „žrtvuju cijeli narod kako bi uska skupina mogla neometano kršiti zakone”, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, Državni inspektorat i DORH.

„Ako političke strukture, uz potporu medija, blokiraju državne institucije kako bi se mogle besramno bogatiti, onda je logično da te institucije neće davati rezultate zbog kojih postoje, i zbog kojih ih građani plaćaju”, ustvrdila je Vidović Krišto najavivši odlučnu i sustavnu borbu za pravednost i jednakost u Hrvatskoj.

Ona je i ranije govorila o ovrhama, naročito o “kriminalnom ovršnom zakonu” za kojeg je tvrdila da je neustavan, protusocijalan i organski vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Ustvrdila je kako je Ovršni zakon protivan prvom članku Ustava, jer je formuliran tako da se hrvatskim državljanima nepravedno i grubo nanosi materijalna šteta koju provode odabrani javni bilježnici i odvjetnički uredi u sprezi s bankovnim sustavom i velikim komunalnim tvrtkama.

Troškovi ovrhe su i do 300 posto veći od samog duga što je neprihvatljivo, upozorila je i dodala da socijalno pravedan zakon mora ograničiti troškove ovršnog postupka i biti formuliran da jednako budu zaštićeni dužnik i vjerovnik.

Navela je kako treći članak Ustava jamči jednakost, socijalnu pravdu i vladavinu prava, a Ovršnim se zakonom provodi prisilna naplata dugovanja, obiteljima se uskraćuje pravo na dom.

Najnovije

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...

Preferencijski glasovi: Anušić dobio više od Plenkovića

Foto:Screenshot/RTL   Preferencijski glasovi na parlamentarnim izborima održanima u srijedu većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će ući...

HDZ-u osam izbornih jedinica i dijaspora; Rijeke pravde pobijedile u dvije

Foto:Narod.hr   Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica i glasovima dijaspore,...

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...