VIDEO Vinkovački DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac!

Ministrica je bez važeće vozačke vozila preko dvije i pol godine...

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac (odvjetništvo ne navodi ime i dužnost ministrice Žalac) da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti…

“Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći koja se dogodila 9. ožujka 2019. oko 10,00 u Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A (Vinkovci), a u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke”, izvijestili su u utorak iz vinkovačkog Općinskog odvjetništva dodajući kako je nakon zaprimanja prijave provedeno istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

“Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je navedena 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe čl. 51. st. 1. ni čl. 38. st. 1. i 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s posljedicom”, navode iz odvjetništva poručujući kako shodno tome ne nalaze osnovanu sumnju da je ministrica Žalac počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena 9. ožujka nakon što je na nju u Vinkovačkoj ulici Ćirila i Metoda naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

“Očevid na mjestu nesreće problem je Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima. Alkotestom je utvrđeno kako ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola, ali nije imala važeću vozačku dozvolu.

Doneseno rješenje odbačaju kaznene prijave protiv 40-godišnjakinje…

“Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ako se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, izvijestili su tada iz policije.

Premijer Plenković je tada obznanio odluku da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac ostaje ministricom i nakon prometne nesreće u kojoj je vozeći osobno vozilo s isteklom vozačkom dozvolom udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto.

“Nije znala”da joj je istekla vozačka?

Rekla je da nije znala da joj je vozačka dozvola istekla, a potom je novinarima pokazala da se to dogodilo još 9. lipnja 2016. Dakle, ministrica je bez važeće vozačke vozila preko dvije i pol godine.

Nisam znala da je istekla, iako me to nimalo ne opravdava. Ja to nisam znala, nosim je ovako, iako otkako sam u Zagrebu ne vozim puno, samo vikendom kad dođem u Vinkovce. Ne opravdava me ništa i zato sam još u subotu, pa onda i jutros premijeru ponudila ostavku, izjavila je 11.ožujka vozačica Žalac…

D.K.