VIDEO Vjernica od silne želje da ga dodirne, grubo povukla Papu Franju prema sebi…pogledajte što se tad dogodilo…

Ljevičarsko neoliberalni portali i novine su odmah od ovog napravili "fake news", želeći prikazati Papu kao nekog tko je udario vjernicu, što je potpuno netočno...

Papa Franjo jučer je na Trgu svetog Petra radosno pozdravljao djecu i hodočasnike kada ga je u jednom trenutku vjernica, dok je Papa bio okrenut leđima, zgrabila sa obadvije ruke i grubo povukla k sebi. Papa se jedva zadržao na nogama i onako iznenađen postupkom vjernice malo je, vidno iznenađen, potapšao po rukama da ga pusti, kako bi se oslobodio njenog grubog stiska sa obadvije ruke…Možda i ne čudi ovakva reakcija vjernice, kad svi dobro znamo kolika je volja i želja svakog vjernika da se dodirne prvi Božji pastir na zemlji, a ljudi dolaze iz cijelog svijeta kao bi ga samo čuli, vidjeli , a kamo li dodirnuli.

Ovaj “mali incident” se dogodio dok je Papa Franjo hodao središtem Vatikana. U jednom trenutku ga je jedna žena grubo uhvatila za ruku i privukla prema sebi te ga skoro srušila.

 

Prije nego što je uhvatila Papu za ruku, žena se prekrižila, očekujući da će možda Papa doći i do nje. Međutim se Papa okrenuo da bi nastavio dalje i vjernica ga nešto govoreći malo grublje hvata za ruku i grubo ga poteže prema sebi. Neartikulirano se obratila se 83-godišnjem Papi dok mu je grubo zgrabila ruku, ali nije jasno što mu je pokušala reći.

Ljevičarsko neoliberalni portali i novine su odmah od ovog napravili “fake news”, želeći prikazati Papu kao nekog tko je udario vjernicu, što je potpuno netočno, jer je Papa vidno iznenađen samo dva puta potapšao ruku nesmotrene vjernice da ga pusti , dok ga je ona grčevito držala sa obadvije ruke, što se jako dobro vidi na snimci.Vidljiv je i bolni grč pape Franje na licu , jer ga je vjernica jako povukla sa obadvije ruke, zarotirala ga i skoro ga srušila. Papina reakcija je bila vidno, vidno je, i malo ljutita , ali nikako ne stoji da je Papaudario vjernicu, kako nastoje prikazati svi oni mediji kojima je vjera na zadnjem mjestu, ili je uopće nema, i žive od senzacionalističkih fake news vijesti koje to nisu.

Tijekom novogodišnje mise pričao o međusobnom povezivanju

Papa je na novogodišnjoj misi u bazilici svetog Petra govorio o važnosti izgradnji mostova, a ne zidova i naglasio potrebu za solidarnosti među ljudima, javlja Yahoo News.

“Bog nikada nije prestao mijenjati povijest i lice našeg grada kroz naslabije i najsiromašnije stanovnike koji u njemu žive”, rekao je tijekom jučerašnje mise.

M.M.Viribus Unitis / Braniteljski portal