(VIDEO) Žestoko opleo po svima… Pukovnik Ivica Pandža Orkan javno prozvao i posramio državni vrh…

Orkan se ne miri i želi prihvatiti gorku istinu da visoko rangirani političari nikada nisu našli za shodno da posjete veliko stratište Baćin, da nikada nisu došli na obljetnicu tog stravičnog srbočetničkog zločina...

screenshot-facebook

Poznato je da svi visoko pozicionirani hrvatski političari, iz njima samo znanih razloga svi redom nastoje prešutiti, izbristi i zanemariti činjenice da u Hrvatskoj još i danas postoje masovne grobnice u kojima se nalaze tijela pobijenih i izmasakriranih Hrvata kojima se ne pridaje nikakav značaj, a dužnan pijetet i štovanje ovih žrtava,svim hrvatskim političarima su strani.

Žalosno je da te i takve političke kameleone, foteljaše i laktaše podržavaju svojim postupcima i oni koji predstavljaju državni vrh, među kojima ima i onih koji su se borili i bili zapovjdnici u Domovinskom ratu.

Koji su uzroci tom licemjerstvu i zašto se, očigledno je, nastoje prešutno otrgnuti od zaborava stradanja Hrvata i zaboraviti na masovne grobnice u kojima hrvatskim snom “snivaju” pobijeni i od strane srbočetničkog agresora i jugokomunističke agresorske JNA LIKVIDIRANI Hrvati,”teško je odgonetnuti”.

Ono na što godinama upozorava umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan, je činjenica da te hrvatske žrtve zaslužuju, ako ništa više, onda barem da im se od strane državnog vrha “pokloni” pozornost, uvažavanje i dužno štovanje, što nažalost do sada nije učinjeno.

Treba podsjetiti da se druga masovna grobnica po veličini iza Ovčare nalazi se u Baćinu, u kojoj se sve do 1997. skrivalo 56 izmasakriranih tijela, isključivo civila, koje su na monstruozan način likvidirali srpski agresori.

Umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan godinama upozorava na prešućene istine, na žrtve i grobnice kojih je Banovina puna. Uz svako poštivanje prema Ovčari i Vukovaru, Škabrnji i Voćinu, već dugo želi skrenuti pozornost na Dubicu, Hrvatsku Kostajnicu i Dvor, čijih 400-tinjak žrtava nijemo vapi za upoznavanjem javnosti o njihovim sudbinama, ali i za priznavanjem krivnje od strane agresorske srbije kojoj ne pada na pamet uz ovako podatnu hrvatsku politiku i političare priznati svoju krivnju za agresiju na Hrvatsku i sve stravične pokolje koje su po Hrvatskoj uradili, a sve u cilju stvaranja velike srbije, što im nije dozvolila hrvatska vojska i branitelji koji su se oduprli toj agresorskoj ideji i na kraju ih potukli do koljena te strpali u njihov srpski pašaluk, kamo i pripadaju.

Orkan se ne miri i ne želi prihvatiti gorku istinu da visoko rangirani političari nikada nisu našli za shodno da posjete veliko stratište Baćin, da nikada nisu došli na obljetnicu tog stravičnog srbočetničkog zločina.

“Prošlo je 27 godina a nikad niti jedan predsjednik države, Sabora ili Vlade nije bio u Baćinu kako bi odao počast žrtvama”, prozvao je Orkan državni vrh u kratkom videu:

Ai zato smo mi tu…VIDEO

G.S.

Comments are closed.