VIDEO Zlatko Dalić komentirao ždrijeb i istaknuo najveći problem u hrvatskoj skupini

Zlatko Dalić je bio na ždrijebu, a nakon njega je komentirao skupinu Hrvatske...Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije, Turske i Latvije, odlučio je ždrijeb u Frankfurtu...

foto-screenshot

Zlatko Dalić je bio na ždrijebu, a nakon njega je komentirao skupinu Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024 sa reprezentacijama Walesa, Armenije, Turske i Latvije, odlučio je ždrijeb u Frankfurtu,

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a Vatreni će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

Na ždrijebu je bio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji ne krije zadovoljstvo, ali opet je oprezan. To je i otkrio u razgovoru za Novu TV.-VIDEO

”Ima jedan problem”

”Mislim da možemo biti zadovoljni s grupom koju smo dobili. Izbjegli smo reprezentacije koje smo htjeli izbjeći, pogotovo one iz druge jakosne skupine. Ako pogledamo tu četvrtu skupinu, dobili smo Turke koji su nezgodna ekipa, ali mi smo optimisti i favoriti u našoj grupi.

Imamo Wales koji nam je poznanik iz prošlih kvalifikacija. Jedan problem koji će se javiti su daleka putovanja, ali mi se moramo dobro pripremiti i moramo respektirati naše protivnike i pogotovo napraviti analizu Latvije i Armenije, reprezentacija koje nam baš nisu puno poznate”, rekao je izbornik Vatrenih.

Onda se osvrnuo redom protivnicima, a prvi od njih je nama dobro poznati Wales.

“Oni su naš poznanik iz prošlih kvalifikacija za Euro, imali smo težak posao u obje utakmice. Glavni im je igrač Bale, on drži cijelu tu reprezentaciju. U Cardiffu će sigurno biti dobra atmosfera, kao i prvi put. Ako gledamo drugi pot, to je jedna od reprezentacija koje smo mi željeli i trebamo ih dobiti jer smo favoriti”, rekao je.

Za Wales zapravo ne znamo kako će izgledati u kvalifikacijama, odnosno tko će im se sve od igrača oprostiti nakon Svjetskog prvenstva.

Hrvatska će se za EURO 2024 boriti u grupi D gdje su još stari poznanici Wales i Turska te Armenija s kojom dosad nikad nismo igrali službenu utakmicu. Najslabija momčad u našoj skupini bit će Latvija.

Dobar ždrijeb za Hrvate

Može se reći kako su Vatreni jako dobro prošli u ždrijebu. Iz druge jakosne skupine dobili su Wales s kojim su igrali i u prošlim kvalifikacijama za EP.

Iz trećeg pota sitgla je Armenija, vjerojatni najbolji izbor iz tog jakosnog šešira, no zato smo iz četvrtog dobili Tursku, najgori izbor. Latvija će pak biti potpuni autsajder.

Da nije bilo Turske, rekli bismo kako su Vatreni dobili najlakšu skupinu, no i ovako je ona jedna od najlakših.

Skupina D
Hrvatska
Wales
Armenija
Turska
Latvija