(VIDEO) Zlato stiže u Hrvatsku! Milun nakon bespoštedne borbe osvojio Debrecen!…

Sudačka odluka pripala Marku Milunu koji je tako s još jednom titulom na savršen način najavio londonske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju (13. do 23. ožujka)...

Iz Mađarske stižu sjajne vijesti za hrvatski boks. Marko Milun obranio je naslov na uglednom turniru “Istvan Bocskai” gdje je u finalu bio bolji od Francuza Mourada Alieva koji je prošle godine osvojio srebro na EP-u…

Sjajnu uvertiru za kvalifikacijski turnir za OI odradio je Marko Milun (23) u Mađarskoj! Tamo je u finalu superteške kategorije u veoma zahtjevnom meču na kraju slavio protiv srebrnog sa prošlog EP-a, Mourada Alieva (24) i osvojio zlato te obranio naslov.

Sjajne vijesti iz Mađarske! Marko Milun obranio je naslov i s uglednog “Istvan Bocskai” turnira u Hrvatsku donosi zlatnu medalju!…

Hrvatski reprezentativac iz superteške kategorije u Debrecenu se za veliko slavlje morao dobro namučiti, no vjerujemo kako lagani meč nije ni očekivao. Jer ipak je Miluna u finalu čekao Mourad Aliev, sjajni francuski boksač ruskog porijekla iza kojeg je srebro s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Gledatelji u Debrecenu, kao i svi oni ispred malih ekrana, mogli su u finalu superteške kategorije gledati jednu bespoštednu borbu tijekom koje su sijevali brojni opasni udarci.

Puno muke na otvaranju

Prva runda nije prošla po planu za hrvatskog borca. Alievu je u više navrata prošlo nekoliko čistih udaraca koji su Milunu izazvali velike probleme. Pokušavao je Marko smiriti napade svog protivnika hvatajući klinč, no Aliev je neumorno napadao… Nije to u tim trenucima izgledalo dobro, a to se moglo zaključiti i po reakciji Leonarda Pijetraja koji se iz petnih žila derao – ‘Diži ruke!’. Milun je u konačnici dočekao kraj runde i prijeko potrebni predah.

Nastavak borbe pokazao nam je puno koncentriranijeg i discipliniranijeg Miluna koji se pribrao nakon uraganskog otvaranja svog protivnika. Druga runda tako nam je donijela više njegovih uspješnih napada, preciznijih udaraca i pravovremenijih izlazaka i ulazaka, ali i puno bolje eskivaže. Unatoč tome, trener Pijetraj svako bi ga malo podsjetio da podigne ruke. Imao je i Aliev svojih trenutaka te pogađao čisto u nekoliko situacija, ali ipak, onaj možda i najznačajniji, pripao je borcu iz BK Leonardo. Nakon jedne kraće pauze Milun je savršeno povezao desnicu i lijevi kroše zbog kojeg su i tribine uzdahnule. U tim trenucima Alievu ispada zaštita za zube pa tako sudac ponovno nakratko zaustavlja meč, ali ovoga puta to je više koristilo francuskom predstavniku. U svakom slučaju, bolja runda za hrvatskog boksača i naznaka da bi odluka o pobjedniku mogla pasti u posljednjoj dionici.

Izjednačena bitka

Treća runda trebala nam je donijeti pobjednika i definitivno je bila najnezahvalnija za bodovanje.

Odmah je Aliev sjajnim desnim direktom snažno pogodio Miluna, no nije to izgleda bilo ništa ozbiljno pa je Marko ubrzo uzvratio lijevim krošeom i udarcem u tijelo. Umor je činio svoje kod obojice, bilo je tu puno promašaja, ulazaka u klinč i udaraca koji bi samo djelomično zahvatili metu. Želje u tim trenucima nije nedostajalo niti kod jednog borca. Aliev je na trenutke agresivno jurišao prema naprijed, a Milun bacao bombe u nadi da će jedna savršeno odsjesti… Nešto su u svim tim napadima i jedan i drugi uspjeli pogoditi, no na kraju su o pobjedniku morali odlučiti suci.

Srećom za hrvatske predstavnike u Mađarskoj, podijeljena je sudačka odluka pripala Marku Milunu koji je tako s još jednom titulom na savršen način najavio londonske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju (13. do 23. ožujka).

Milunov meč možete pogledati OVDJE od 1:12:00.

D.J.