Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO)DA JE BRKIĆ NA NJEGOVOM MJESTU “GORJELA” BI HRVATSKA, ALI KAD SU “PROGRESIVCI” U PITANJU, “SVE JE SUPER I SVE JE ZA PET…”

Javna blamaža predsjednika IDS-a i jednoga od stupova naše “progresivističke” političke struje okupljene u “Amsterdamsku koaliciju”, Borisa Miletića koji je prije dva dana mrtav-pijan ili drogiran lupetao pred kamerom jedva se držeći na nogama i praveći grimase dostojne jednog trećerazrednog cirkuskog klauna, u lijevo-liberalno-anarhističkom miljeu nije izazvala nikakve reakcije. Potpuno očekivano. Nije iznenađujuće ni to što snimka nije završila na ekranima najgledanijih televizija, jer ipak je riječ o perjanici “liberalizma” i “progresivizma” u Hrvata, a njima je dozvoljeno sve. Da se tko od njih uneredi na javnom mjestu, primjerice, na nekom od trgova u Zagrebu (i naravno, pred kamerama) i to bi zacijelo bio samo izraz “ljudske slobode”, “demokracije”, “kulture” i ni u kojem slučaju ne bi imalo nikakve negativne konotacije. Oni samom pripadnošću tom “progresivističkom” miljeu, nakon što dobiju svoje partijske knjižice (kao nekad u KPJ/SKJ) po automatizmu stječu imunitet na svaku kritiku, pa je sve što rade i govore (koliko god skaredno i imbecilno bilo), “napredno”, “korisno” i “pametno”.

Eto, u takvom teatru apsurda mi živimo.

Da je na njegovom mjestu bio Milijan Brkić ili bilo tko drugi s “desnice”, gorjelo bi od kampanje i ta bi snimka završila u udarnim terminima informativnog programa većine televizija s nacionalnom frekvencijom, u pogon bi stupili i tabloidi, Internet portali i svi drugi medijski promotori “progresivista” i sve bi se pretvorilo u aferu neviđenih razmjera.

Ovako…ništa, normala, sve o kej, stanje redovno, dapače…

Za one kojima se ne da gledati kiselu njušku Borisa Miletića, evo prijepisa snimke (mada se cjelovit i kompletan dojam može dočarati ipak samo slikom i živom riječju):

Novinarka: “Može? Evo, koliko su i zašto su ovi izbori važni?

Miletić: “Pitanje Evrope…što će biti sutra…i…apsolutno su važni izbori…i…držim da, neovisno o odazivu da razmišljamo o tome kako sutra urediti Evropu…”

(nakon ovoga Miletić pravi “kiselu” facu – nalik pijancu koji je iznenada u zabuni zagrizao limun umjesto jabuke, ali onako, iz sve snage – i počinje mlatarati rukama lijevo desno, dajući do znanja novinarskoj ekipi da nije u stanju dalje odgovarati na pitanja, što novinarka ne uvažava. Miletić počinje i nerazumljivo mrmljati kroz zube, ali “intervju” se nastavlja)

Novinarka: “O kej, ta neka pitanja koja su ustvari važna za građane, koja se ustvari odlučuju u Europarlamentu, možda da spomenemo neka od tih pitanja, na primjer i roming i tako dalje, to su neke svakodnevne stvari koje se tiču građana…”

(i sama novinarka je zbunjena, što je očito po načinu na koji postavlja pitanja. Miletić se pokušava uozbiljiti i smrknute face nastavlja)

Miletić:”Pa 70% zakona se de facto odnosi na nas…je l’ tako?”

(slijedi stanka i usiljeni smiješak, ali, novinarka je “nemilosrdna” i ide dalje…)

Novinarka:”O kej, a možete li mi reći koje su konkretno stvari koje su važne?”

(perjanica “Amsterdamske koalicije” odgovara – s facom duboko zamišljenog, umnog čovjeka)

Miletić:”Dakle, važne su stvari, zato jer 70% zakona se odnosi na naš svakodnevni život…”

(i tu staje, novinarka je na trenutak zbunjena ali ipak nastavlja s pitanjima)

Novinarka:”Trebamo li mi očekivati puno od parlamentaraca, što možemo očekivati od njih?”

Miletić:”…Dakle… (ovdje pravi nešto dulju pauzu i vrti glavom dajući do znanja da ne može dalje govoriti, pokušava nešto šapćući priopćiti novinarki i nerazumljivo mrmlja)…”uzmiteuzmite…” (i dodaje još nešto neartikulirano za kraj, okreće se i odlazi…vidno izgubljen u prostoru)

Novinarka ga ispraća uz blagonakloni i diskretan smijeh riječima: “Dobro, hajde…o kej, o kej, dobro, hajde…”

Perjanica “Amsterdamske koalicije” i prvi političar Istre odlazi do ruba platoa na kojemu se nalazi, za tren se čini da će desno, ali ipak se odluči za lijevo (kako i priliči) i nestaje iz kadra…

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=-gejgj-VwAA; stranica posjećena 30.5.2019.)

Nakon ovakve blamaže, u bilo kojoj normalnoj zemlji dotični bi letio iz stranke i političkog života i to pod hitno. Kod nas – jok, jer on je “liberal”, “antifašist”, stupa “amsterdamske koalicije” koja nas sve skupa uči “redu” i “kulturi” i u stanju su sve “objasniti” i učiniti “logičnim” i “prihvatljivim” – pa i to da lider jedne po svemu značajne stranke izađe pred kameru totalno pijan ili drogiran i da lupeta poput idiota.

Napamet mi pada još jedna afera koja je Hrvatsku osramotila upravo u EU parlamentu, a pomalo čini se (nezasluženo) pada u zaborav.

Mislim na slučaj naše gospođe u narodu poznate kao “pipl mast tras as”.

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=9LTQtcptPrs; stranica posjećena 30.5.2019.)

Nakon ove neviđene blamaže, tadašnji “veliki vođa” SDP-a Zoki Milanović stupio je u akciju i to pokušao neutralizirati grotesknom tvrdnjom kako gospođa o kojoj je riječ “bolje govori nego što čita engleski“, uz dodatak (jer kod njega bez toga ne ide): “Ja to znam i kao diplomat i kao netko tko je koristio dugo engleski na jednoj vrlo sofisticiranoj razini. Govori ga bolje i od nekih profesora tog jezika koji ga govore za 2“.

(Vidi: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-ingrid-prica-engleski-bolje-od-nekih-profesora-tog-jezika—278260.html; stranica posjećena 30.5.2019.)

Naravno, uz obranu kolegice, tadašnji “veliki vođa” morao se i pohvaliti time kako je bio diplomat, te da je koristio engleski “na jednoj vrlo sofisticiranoj razini“, uz zaključak da bi se neki profesori mogli sakriti pred gospođom “pipl mast tras as” po pitanju znanja ovog jezika, jer ga “govore za 2”.

Da ponovimo: sve se može “objasniti” – pod uvjetom da se nađe dovoljan broj budala koje su to voljne u to povjerovati.

Novinari su ipak provjerili znanje gospođe “pipl mast tras as”, pa gospodo profesori engleskog jezika, pogledajte i pažljivo preslušajte snimku, usput provjerite svoje znanje i konačno, dajte, naučite taj nesretni engleski, barem za 3!

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=lDaH_y5_sP0; stranica posjećena 30.5.2019.)

Sram vas bilo! Sve vas koji predajete našoj djeci engleski i dajete im jedinice, a ne znate ni za 2!  Zar vas Zoki, budući “predsjednik Hrvatske” treba podsjećati što morate znati kako bi radili svoj posao kako spada!?

Što se asa “Amsterdamske koalicije” Miletića tiče, od danas sam njegov fan i navijam za što više ovakvih performansa u budućnosti. U potpunosti su opravdali svoj naziv: imaju pijanih i drigoranih, bivših delikvenata i lopova…i ne smijem dalje (da ne bi tužili portal, a bilo bi toga itekako), baš kao usred Amsterdama!

Forza Amsterdam!

Mome Borisu posebna poruka: Forza, maestro, pokazao si ovim “talibanima” i “ognjištarima” što je kultura ponašanja i politička kompetencija! Bandiera rossa, Boris, diko naša! Hasta la vista! Forza Istriana! Forza IDS! Forca LSD, kokain, heroin! I viski s ledom (možda je ipak bilo samo to u pitanju – da ne prejudiciram).

Tako se to radi, Boris, legendo! Samo mi je žao što nećeš ti u EU parlament, nego onaj bezlični, sterilni Flego.

S tobom bi bila ludnica.

Imala bi Europa što vidjeti.

Autor / Zlatko Pinter

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 

 

Najnovije

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...

Preferencijski glasovi: Anušić dobio više od Plenkovića

Foto:Screenshot/RTL   Preferencijski glasovi na parlamentarnim izborima održanima u srijedu većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će ući...

HDZ-u osam izbornih jedinica i dijaspora; Rijeke pravde pobijedile u dvije

Foto:Narod.hr   Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica i glasovima dijaspore,...

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...