(VIDEO)Fra Stjepan Pavličević u svojoj propovijedi na Stipića livadi ponizio nazočne političare: “Zaboravili ste na vrijeme kad je branitelj pored tebe bio i brat i sestra, otac i majka”

Svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 30. obljetnica stravičnog zločina na ‘Stipića livadi’ u općini Jablanica. Armija BiH je 28. srpnja mučki ubila 39 hrvatskih civila i branitelja na ‘Stipića livadi’. Brojna politička izaslanstva su stigla na ovu tužnu obljetnicu, a sve njih je pogodila propovijed fra Stjepana Pavličevića.

Političarima nazočnim je postavio pitanje: Jesu li mogli što poduzeti u rasvjetljenju zločina te zašto šute kao da ih nije briga?

Zaboravili ste na rat i na vrijeme kad je branitelj pored tebe bio i brat i sestra, otac i majka, poručio je.

Napomenuo je da je loša navika političara doći na ovaj dan samo radi reda, a da im je u posvijesti samo materijalni dobitak. Da ne razmišljaju o onima kojima je pomoć potrebna, nego da gledaju samo na sebe. Istaknuo je o potrebi povratka u realnost. Evo 30 godina među nama oni koji se zovu katolicima i Hrvatima, za svoj narod su postali kukolj.

Sutra i prekosutra kad nas Bog pozove i stanemo pred pravednog Isusa kojem ne možemo slagati ništa – mislite da nas Isus neće pitati zašto smo šutjeli ovih 30 godina i s kukoljem surađivali i koalirali?