Utorak, 28. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO)PROMJENE U HAJDUKU: Hajduk predstavlja Marija Stanića i Ivana Kepčiju.

PROMJENE U HAJDUKU: Hajduk predstavlja Marija Stanića i Ivana Kepčiju…

Iz Hajduka su jutros poslali obavijest medijima da će se s početkom u 12:00 održati konferencija za medije, ne navodeći o čemu se točno radi. U međuvremenu smo saznali kako je riječ o predstavljanju dvojice novih i najbližih suradnika predsjednika Marina Brbića. To su Mario Stanić i Ivan Kepčija. Stanić je novi savjetnik predsjednika Brbića za sportsku politiku, a Kepčija novi sportski direktor, donosi dnevnik.hr.

“S nama su Mario Stanić, proslavljeni nogometni internacionalac, i Ivan Kepčija, cijenjeni stručnjak iz mlađe generacije. Ovu kombinaciju vidim kao dugoročno rješenje za našu sportsku politiku”, izjavio je predsjednik Brbić.

“Prije svega vas pozdravljam, drago mi vas je vidjeti. Zahvalio bih i predsjedniku Brbiću i Hajduku na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, dolazimo kao profesionalci koji imaju viziju. Osobno smatram da je Hajduk na nekakvoj vrsti prekretnice što znači da će nastaviti pratiti nogometno tržište ili će se okrenuti sebi. Ja ne bih volio biti dio Hajduka koji prati modu nego koji ju stvara”, poručio je Stanić.

“Dobar dan svima, velika je privilegija biti dio ovakvog kluba. Nadam se da ću zajedno s Marijom doprinijeti podizanju kvalitete u svim segmentima kluba. Htio bih da se rast zajednice događa i kad smo mi tu i kad smo na putu i kad nas nema. Kao što je Mario rekao, ja isto ne volim puno pričati nego raditi i da će se po radu suditi djelovanje svih nas”, izjavio je Kepčija.

Kako je došlo do suradnje sa Stanićem i Kepčijom?

“Svi vi znate da se već mjesec dana vode razgovori. Marija poznajem otprije i htio sam da bude na ovom radnom mjestu. Treba biti otvoren i reći da smo i pričali i s drugim kandidatima, ali moj izbor je Stanić”, naglasio je Brbić.

“Ova publika je jako zahtjevna, traži i rezultat i igru i tu ulazi puno čimbenika. Prije nego razgovaram s gospodinom Burićem, neću donositi nikakve odluke”, kazao je Stanić na pitanje je li Burić već bivši odnosno hoće li ga Igor Tudor naslijediti.

Vi i Mario ste dinamovci. Kakav će vam osjećaj biti kad Hajduk pobijedi Dinamo na Poljudu?

“Dinamo je bio jedna etapa u mom životu i ta stranica odnosno poglavlje je završeno. Bio sam u Dinamu godinu dana, u Chelseaju četiri godine, u Željezničaru 15 godina. Naša ideja je da se ne zamaramo Dinamom nego da se okrenemo sebi samima”, rekao je Stanić.

Što kanite učiniti da klub bude bolji u ubojitiji?

“Gledajte, sve je proces. Nisam ni ja preko noći došao do liga petice preko noći. Bazirat ćemo se na ukorijenjenim temeljima Hajduka. Nećemo ludovati na tržištu, fokus je na omladinskom pogonu našem”, odgovorio je Stanić.

Pitanje za predsjednika Brbića je bilo kad će Hajduk izraditi sportsku strategiju.

“Već dva mjeseca tvrtka Deloite radi na izradi kompletne strategije u sklopu koje će biti donesena i sportska strategija kluba što je najvažnije jer ipak smo mi nogometni klub.”

Stanić je htio naglasiti:

“Mi smo dio jednog tima, mi ne preuzimamo Hajduk kao što neki pišu. Trebat će nam povjerenja, vremena i strpljenja. Ja ne želim obećavati nešto napamet. Poanta cijele priče je da nekog treba prepoznati. Smatram da svi moraju dati svoj doprinos jer ovo je jedan lanac koji je jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika.”

Je li istina da je Stanić inzistirao na dovođenju Kepčije?

“Istina je. Odabrao sam čovjeka za kojeg smatram da može dati dodatnu vrijednost Hajduku. Kad idete u fajt, onda birate ljude s kojima znate na čemu ste.”

Nadovezao se Brbić…

“Moram reći kako ja nisam u početku bio za gospodina Kepčiju, ali nakon nekoliko razgovora od četiri-pet sati shvatio sam da je on pravi čovjek za to radno mjesto.”

Stanić je bio jedan od rijetkih koji su svojedobno digli glas protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

“Sve je to dio jedne priče koja je duga i postavljena na krivim temeljima i postavljena na obrascima nakaradnosti. Trenutno se ne želim baviti HNS-om, ali ne možemo pobjeći od toga da je Hajduk dio HNS-a. Svi ti novi vjetrovi koji pušu iz HNS-a su samo dokaz da se ništa nije promijenilo. Ja imam puno kolega tamo, ali imam i svoj stav i gard i od toga neću pobjeći,donosi dnevnik.hr. .

D.J.

Najnovije

Biblijska poruka 28.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nemjeriva nagrada nasljedovanja

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 10,28-31 Petar reče Isusu: »Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.« Reče Isus: »Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću,...

Milanović će se uskoro povući iz javnosti: Kuje plan o novom mandatu, ali jedan detalj je čudan

Foto:Screenshot/HRT   Parlamentarni izbori su za nama, pred vratimo smo europskih izbora, a ovu superizbornu godinu privesti ćemo kraju s prvim krugom predsjedničkih izbora koji se...

Turudić: Plenković je donio ispravnu odluku kad me odabrao; Baš me briga za pritiske, pritisak je bio medijski

Jutros je u uredu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnje Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek i novoimenovanog Glavnog državnog...

 Hrvatski kratki film o žrtvi Tome Buzova osvojio zlatnu palmu u Cannesu

Foto:Narod.hr   Hrvatski kratki film „Čovjek koji nije mogao šutjeti“ redatelja Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratki film na 77. filmskom festivalu u...

Zastave HOS-a i traktori: Ovako se slavi posebna norijada

FOTO:Imotski.in/Dalmacijadanas.hr   Svi hrvatski maturanti u petak su slavili kraj srednjoškolskog obrazovanja i zabavljalo se u svim dijelovima zemlje. Imotski maturanti očito su htjeli posebnu norijadu,...