VIDOVIĆ KRIŠTO: “Mesić i Račan su 2000. napravili strategiju kako branitetlje isključiti iz društva”

Saborska zastupnica Vidović Krišto održala je govor u Hrvatskom saboru na temu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Zastupnica Vidović Krišto je na početku svoga govora istaknula kako je politika prema hrvatskim braniteljima u zadnjih 20 godina osmišljeni plan odstranjivanja i izoliranja hrvatskih branitelja iz javnog života, što znači da su svim Vladama u posljednjih 20 godina usta puna branitelja i dobrobiti, dok u praksi sve čine protiv branitelja i njihovog društvenog statusa.

“Mediji koji su pod kontrolom vladajućih struktura tretiraju branitelje kao društveni uteg, što se posebno vidi po naslovima koji mainstream mediji stavljaju.” – zaključila je zastupnica Vidović Krišto. Zatim, zastupnica Vidović Krišto se dotakla i sadašnje Vlade Republike Hrvatske koja svojim djelovanjem uzima perspektivu čovjeku i prisiljava ga na napuštanje svoje domovine.

Zastupnica Vidović Krišto je također istaknula kako pričati o domoljublju, a u isto vrijeme raditi protiv domovine i svoga naroda, podržavati korupciju i nepravdu je ljudski i moralno za svaku osudu. Za kraj, zastupnica Vidović Krišto je rekla kako Ministarstvo branitelja djeluje na način da zavarava hrvatsku javnost i stvara dojam o brizi za hrvatske branitelje. Zastupnica Vidović Krišto imala je repliku na svoj govor od zastupnice Vukovac, na repliku je zastupnica Vidović Krišto odgovorila što je izazvalo povredu poslovnika vladajućih.

Cijeli njen govor pogledajte u priloženom videu.