VIKEND PROGNOZA Iskoristite još nekoliko ugodnih dana, na vidiku zahlađenje i bura

Sada je već izvjesno, ovogodišnji studeni u većini predjela bit će suši mjesec od višegodišnjeg prosjeka...

Sada je već izvjesno, ovogodišnji studeni u većini predjela bit će suši mjesec od višegodišnjeg prosjeka. Pri tome je imao neobično velik broj sunčanih dana. Niti do kraja tjedna to se u većini predjela neće promijeniti, ipak, vrijeme će se po drugim segmentima početi značajno mijenjati…

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme, ponegdje uz maglu u Zagori i sumaglicu na moru. Nakon noći bez vjetra danju će vjetar biti vrlo slab, uglavnom s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -4 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Subota će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Samo se iznimno lokalno očekuje pokoja kišna kap, no u većini predjela zadržat će se suho. Na moru će zapuhati slabo jugo, prema otvorenom popodne umjereno. Navečer na sjevernom Jadranu jaka bura. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na petak, danju ponegdje neznatno niže.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini predjela suho, ali osobito nad morem, otocima i na jugu Dalmacije može biti slabe kiše, osobito krajem dana i navečer. Posvuda će puhati umjerena bura, na sjevernom Jadranu i jaka, podno Velebita olujna. Danju na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji hladnije, drugdje još relativno toplo, ali će se zahlađenje do večeri proširiti na sve krajeve.

U ponedjeljak i utorak sunčano uz buru koja će u ponedjeljak imati jake udare. Postupno hladnije, a najhladnije će biti u utorak ujutro kada će mraza biti blizu obale, donosi dalmacijadanas…

Očekivane minimalne temperature zraka u utorak ujutro