Više od 2.500 mališana u mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni

Mali fokloraši, odjeveni u narodne nošnje kraja iz kojeg dolaze, plesali su i pjevali praćeni mnogobrojnim posjetiteljima koji su pljeskom pozdravili svaki njihov nastup duž ulica i trgova...

Dječje vinkovačke jeseni

Više od 2.500 djece iz 58 dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske prošlo je u nedjelju središtem Vinkovaca u mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni koje se održavaju u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni.

Mali fokloraši, odjeveni u narodne nošnje kraja iz kojeg dolaze, plesali su i pjevali praćeni mnogobrojnim posjetiteljima koji su pljeskom pozdravili svaki njihov nastup duž ulica i trgova. 

Dječje Vinkovačke jeseni jedna su od najstarijih i temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni, utemeljene 1970. godine, samo četiri godine nakon održavanja prvih Vinkovačkih jeseni, manifestacije tradicijske kulture u sklopu koje će se do 17. rujna pod geslom “Ex Slavonija”  održati 60-tak foklornih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi.

Nakon mimohoda, na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni u drugom dijelu Međužupanijske smotre dječjih foklornih skupina nastupit će 12 skupina iz Osječko- baranjske, Međimurske, Brodsko-posavske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije te Grada Zagreba.B.P./Hina