(VIDEO) VJEROVALI ILI NE-Veliki zagovornik i promicatelj velike srbije i agresije na Hrvatsku i BiH Vučić dobio nagradu za mir Zlatni lav: Prisjetimo se njegovog govora mržnje i poziva na ubijanje Hrvata i muslimana!

Veliki zagovornik i promicatelj velike srbije i agresije na Hrvatsku i BiH predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bliski suradnik Vojislava Šešelja i poznati ratni huškač devedesetih u srpskoj agresiji na Hrvatsku i BIH-,zamislite samo, 2018. dobiva Zlatnog lava – međunarodnu nagradu za mir...

Ilustracija

Veliki zagovornik i promicatelj velike srbije i agresije na Hrvatsku i BiH predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bliski suradnik Vojislava Šešelja i poznati ratni huškač devedesetih u srpskoj agresiji na Hrvatsku i BIH-,zamislite samo, 2018. dobiva Zlatnog lava – međunarodnu nagradu za mir.

Aleksandar Vučić bio je ministar informiranja u vladi zločinca Slobodana Miloševića. To ministarstvo je bilo glavni izvor i inicijator zala u Srbiji, ministarstvo putem kojeg se pozivalo na mržnju i ubijanje i progon Hrvata, muslimana i Albanaca.

 

Kao parlamentarni zastupnik Skupštine Srbije javno je pozivao na genocid nad  muslimana, a kao desna ruka još jednog zločinca Vojislava Šešelja obilazio je hrvatske krajeve u kojima su Srbi već počinili genocid nad Hrvatima, pri tome hvaleći srpskog afresora i huškajući na ubijanja i progone ljudi. Osim toga, snažno je podržavao zločinca iz Srebrenice Ratka Mladića.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dobitnik je ovogodišnje međunarodne nagrade Zlatni lav za mir, ali nije došao jučer na svečanost dodjele u Veneciji zbog situacije na Kosovu i krize izazvane carinskim mjerama Prištine, objavili su beogradski mediji, piše jutarnji.hr

Ova nagrada osnovana je prije 70 godina, a ove godine je Komitet za dodjelu nagrade na čelu sa Sileno Candelaresijem odlučio da, zamislite sad ovo- “ambasador mira” u svijetu za 2018. bude predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovo je ipak za rubriku “vjerovali ili ne”!

Prema riječima predsjednika Komiteta, Silena Candelaresija, Zlatni lav za mir “je simbol i znak ponovnog rođenja u svijetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima”.

Premda je u petak iz Vučićeva ureda najavljeno da će putovati na svečanu dodjelu u Veneciju, nagradu je umjesto njega primio veleposlanik Srbije u Italiji Goran Aleksić.  Vučić je u pismu pročitanom pred sudionicima svečanosti u Veneciji naglasio kako je nagrada dokaz da u Srbiji i cijeloj regiji postoji  “tiha, bezimena većina, koja hoće mir, koja ga doživljava kao uvjet svih uvjeta, kao nasušnu potrebu, i koja želi da poslije stoljeća smrti nastupi nova era, ona u kojoj je vrlina roditi, i živjeti, pomoći, izliječiti, a ne više ubiti, i ne više – umrijeti”.

Nekadašnji šef talijanske diplomacije Franco Frattini, koji je nazočio ceremoniji u Veneciji, ocijenio je da su napori koje je Vučić uložio u normalizaciju odnosa s Prištinom, unatoč “provokacijama i agresivnom stavu nekih susjeda”, jedan od razloga što mu je dodijeljena nagrada Zlatni lav za mir.

Frattini, kojega je Vučić javnosti predstavio kao svog savjetnika u vrijeme dok je obnašao dužnost potpredsjednika srbijanske vlade, rekao da je odluka o dodjeli nagrade Vučiću donesena iz tri razloga.

“Zato što je uspio uspostaviti osobne i institucionalne odnose Srbije s najvažnijim svjetskim vođama na međunarodnoj političkoj sceni, zato što je od Srbije napravio stup stabilnosti i sigurnosti u cijeloj regiji i zbog njegove sposobnosti da preokrene pasivnu ekonomiju Srbije u ekonomski rast”, kazao je Frattini u izjavi agenciji Tanjug.

Aleksandar Vučić nije mirotvorac nego ratni huškač i podržavatelj genocida

Podsjetimo se: Aleksandar Vučić je sve ne samo mirotvorac. Bio je desna ruka ratnog zločinca i četničkog vojvode Vojislava Šešelja, te ministar u vladi drugog ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Bliski je podupiratelja trećeg ratnog zločinca, mega-ubojice iz Srebrenice Ratka Mladića.

Vučić je u Vladi zločinca Slobodana Miloševića (o kojem se svojevremeno „šuškalo“ kao potencijalnom kandidatu za Nobelovu nagradu za mir!) bio ministar informiranja, jednog od najvažnijih i najzloćudnijih ministarstava zločinačkog režima u Srbiji. To ministarstvo je bilo stožer velikosrpske promidžbe. Preko tog ministarstva goebelsovskim metodama se neprestano huškalo na rat, prijetilo i lažima pozivalo na genocid nad susjednim narodima: Hrvatima, Albancima i muslimanima.

-ALEKSANDAR VUČIĆ ZANIJEKAO DA JE IKADA BIO U GLINI! Laž je srpski državni interes…VIDEO…

Hrvatskoj javnosti Vučić je dobro poznat iz ratnih vremena kada je kao desna ruka Vojislava Šešelja i mladi jastreb Srpske radikalne stranke po okupiranim dijelovima Hrvatske huškao na rat i obećavao da će se realizirati granica Velike Srbije na liniji Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Ovaj svoj velikosrpski govor održao je u Glini gdje je počinjen stravičan genocid nad Hrvatima, te kompletno hrvatsko stanovništvo ubijeno i portjerano do rijeke Kupe.

T.H.


Vezane vijesti;

1-ALEKSANDAR VUČIĆ ZANIJEKAO DA JE IKADA BIO U GLINI! Laž je srpski državni interes…VIDEO…
2-Srbočetnički agitator Aleksandar Vučić krojio bi zakon o Hrvatskim braniteljima…(VIDEO)…
3-POTPUNA DEMONTAŽA PREDSJEDNIKA SRBIJE: VELIKA ANALIZA RAZOTKRILA NEVJEROJATNE BROJKE OVOG LAŽLJIVCA

Comments are closed.