Vlada iza zatvorenih vrata imenovala i razriješlila niz ljudi: Bez funkcije ostao šef Zavoda za statistiku

PRETUMBAVANJE...

Vlada je na zatvorenom dijelu 149. sjednice razriješila ravnatelja Državnog zavoda za statistiku Marka Krištofa, te je službeno imenovala Andriju Mikulića glavnim državnim inspektorom na mandat od pet godina

Vlada je razriješila dosadašnju članicu Povjerenstva za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja Mirnu Sabljak, dok je novim članom Povjerenstva, kao predstavnika Ministarstva kulture, imenovala Dražena Klinčića.

Razriješen je dio dosadašnjih zamjenica članova Savjeta za mlade i to Annamaria Vuga i Lada Ćurković. Novim su zamjenicama članica, kao predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovane Ivana Furlić i Nina Borovac Bego.

Razriješen je dosadašnji član Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Goran Momčilović. Novom je članicom, kao predstavnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, imenovana Ines Katić.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Anu Frangeš, mr. sc. Rafaela Pejčinovića i Svjetlanu Marijon. Dijelom novih članova Povjerenstva, kao predstavnike Ministarstva pravosuđa, Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom, Vlada je imenovala Sandru Hirc, Tomislava Velića i Denisa Marijona.

Zbog isteka mandata, s danom 2. travnja 2019. godine, Vlada je razriješila ravnateljicu Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgradaJasminku Kečanović Šimec i istodobno je imenovala za vršiteljicu dužnosti ravnatelja spomenute Agencije, na razdoblje od 3. travnja do 1. srpnja 2019. godine, kada Agencija prestaje postojati, sukladno odredbama Zakona o izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN, 14/19)

Vlada je u Povjerenstvu za standardizaciju geografskih imena imenovala dr. sc. Damira Šanteka, ravnatelja Državne geodetske uprave, predsjednikom Povjerenstva, koji se imenuje kao predstavnik središnjega tijela državne uprave nadležnog za registar geografskih imena.

Vlada je u istome Povjerenstvu članovima, kao predstavnike središnjih tijela državne uprave nadležnih za vanjske poslove, kulturnu baštinu i za znanost i obrazovanje, te kao predstavnike Hrvatskog hidrografskog instituta, Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatskog kartografskog društva, Hrvatskog geografskog društva, Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, te dva predstavnika sveučilišta koja se bave obrazovanjem i istraživanjem u području geografskih imena, a koji se imenuju na prijedlog središnjega tijela državne uprave nadležnog za znanost i obrazovanje, imenovala dr. sc. Teu Lončar, Dubravku Đurić Nemec, Antoniju Nemet, Min. znanosti, Peju Bročića, dr. sc. Goranku Blagus Bartolec, dr. sc. Ivanu Horbec, prof. dr. sc. Stanislava Frangeša, prof. dr. sc. Aleksandra Toskića, dr. sc. Ivanu Crljenko, prof. dr. sc. Josipa Faričića i doc. dr. sc. Helenu Pavletić.

Na kraju, Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Lanu Bogdan, doc. dr. sc. Tomislava Sokola i Damira Delača. Dijelom novih članova Vijeća, kao predstavnike Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske udruge poslodavaca iz područja zajednice gospodarstva geodezije i geoinformatike, Vlada je imenovala mr. sc. Berislava Biočića, dr. sc. Tomu Antičića i mr. sc. Dragana Divjaka. H

D.K.

Comments are closed.