VLATKA SE POHVALILA: “PRIJAVILA SAM USTAŠOIDNI BROD!” Ali ne želi govoriti o novom radnom mjestu “u predvorju hotela”

Bivša pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos otišla je u policijsku postaju u Splitu i smatra da je obavila svoju građansku dužnost, kako je podijelila na svom Instagramu.

„Ustašofilski brod – prijavljen”, napisala je Vlatka uz fotografiju na kojoj pozira ispred II. Policijske postaje u Splitu.

Vlatka trenutno radi u Splitu – o tome u nastavku – i u šetnji lukom ugledala je na jednom turističkom brodu naziv „4U” kod štanda Udruge malih brodara grada Splita. Brod godinama redovito prevozi turiste do Plave špilje.

„Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo”, dodala je.

Sad je obećanje i ispunila.

Vlatka Pokos svom životopisu dodala je novu crticu – naime, bivša pjevačica i TV voditeljica ima pravi građanski posao s radnim vremenom i čak dva slobodna dana u tjednu – i to u splitskom hotelu Ambasador, piše Slobodna Dalmacija.

Kako saznaje Slobodna od uprave hotela, nju su angažirali jer ima sve kvalitete potrebne za rečeni posao savjetovanja klijenata u vezi s njihovim željama tijekom boravka u Splitu I u “Ambasadoru”: elokventna je i “oboružana” aktivnim znanjem nekoliko svjetskih jezika, krasi je komunikativnost i ima visok stupanj motivacije, a ni ugodna vanjština svakako nije na odmet. Pokosino radno mjesto u smislu mikrolokacije jest aula hotela gdje ima svoj prostor koji ipak nije office, nego ležernija varijanta, “mala uvala” u kojoj osluškuje prohtjeve gostiju. Najčešće je riječ o organizaciji evenata, nekih intimnijih proslava i sličnih pothvata tijekom boravka, kazuju ljubazni sugovornici iz hotela Ambasador.

Na žalost, Pokos kad je izvan radnog mjesta nije ni približno toliko servilna pa čak ni ljubazna; na poziv Slobodne Dalmacije se javila odmah, ali je grubo odrezala da “ne daje nikakve komentare”. Iz Slobodne napominju da su je odmah pitali za novo (i vrlo fino, primijetili bismo) hotelsko radno mjesto a ne za, primjerice, njezin nedavni ispad usmjeren na male brodare u Dalmaciji. Netko komunikacijski vještiji bi iskoristio priliku i nahvalio hotel i svog poslodavca, ali Pokos očigledno energiju štedi za Facebook, na kojemu se obrušava na društvene anomalije (po osobnoj procjeni), ne štedeći ni bivše prijatelje (poput pjevača Mladena Grdovića, kojega je povrijedila jednim nedavnim postom).

Od hotelskog osoblja saznaju da Pokos ne stanuje u hotelu, nego kod prijateljice u Splitu, te da su zasad zadovoljni njezinim radom. Ne sumnjamo, s obzirom da je i u Kanadi gdje je ranije boravila bila angažirana u uslužnom sektoru prodaje luksuzne odjeće, obuće i asesoara.

Pokos se u Hrvatsku nedavno vratila zbog obiteljskih prilika, ali i nastupa u showu Ples sa zvijezdama u kojemu se, na žalost, nije proslavila: publika ju je izbacila prije svih. Šteta za produkciju, jer Pokos izaziva pozornost gdje god se pojavi, zaključuje Slobodna Dalmacija…