Vozač koji je udario na pješačkom braću blizance pa pobjegao, imao 2,06 promila alkohola

U stravičnoj nesreći dječaci su teško ozlijeđeni, a da bi stvar bila gora, vozač je pobjegao nakon nesreće...

Foto: čitatelj 24sata

ZAGREB: Nakon što je naletio na dječake koji su s majkom prelazili zebru, vozač je pobjegao i vratio se za pola sata. Dječak s teškim ozljedama mozga i dalje je intubiran. Drugog će prebaciti na redovni odjel…

Vozač (38) koji je u subotu oko 18.30 sati Škodom Octavijom naletio na dvojicu dječaka dok su s majkom prelazili pješački prijelaz u Šoljanovoj ulici u Zagrebu imao je 2,06 promila alkohola, izvijestila je zagrebačka policija.

U stravičnoj nesreći dječaci su teško ozlijeđeni, a da bi stvar bila gora, vozač je pobjegao nakon nesreće. Kako nam je ispričao čitatelj, vratio se nakon otprilike pola sata, donosi 24.sata. 

Policija ga je uhitila, a nakon što se otrijezni obavit će kriminalističko istraživanje te će ga dovesti pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Zagreb: Vozač na zebri udario dvoje djece
Djeca su prelazila obilježeni prijelaz u Šoljanovoj ulici kod Kauflanda

Dječaku s teškim ozljedama glave će raditi CT

Jedan od dječaka ima teške ozljede mozga, a u subotu navečer liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj su mu operativnim zahvatom ugradili senzor za praćenje tlaka u mozgu. Odmah po primtiku u bolnicu smješten je na jedinicu intenzivnog liječenja, intubiran i priključen na respirator. S obzirom na težinu ozljeda, sediran je lijekovima. Noć je proveo bez promjena, a tijekom današnjeg dana obavit će se kontrolno CT snimanje.

Drugi dječak ima blaže ozljede glave i u dobrom je kliničkom stanju, pa ga liječnici, nakon kontrolnog pregleda, planiraju premjestiti s intenzivne na redovni odjel.

D.K.