Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Vrijeme razotkrivanja

Kad vam politički rejting ne daje nikakvu nadu, kad godinama stagnirate i bez šanse da nešto promijenite, a izbori pred vratima, već proglašeni onda zoveš – joker zovi. Upravo to napravio je mali od palube po naputku komunikacijskog stručnjaka koji je već jednom vodio kampanju sadašnjeg predsjednika s karakterom, prije premijera i -izgubio. Da ne bude zabune, nije mali od palube ništa smislio niti dogovorio s američkim stručnjakom za izazivanje stanja šoka, napravio je to predsjednik s karakterom kojem je dosadilo biti fikus i društvo paunovima, pticama s egom, taman tolikim da prouzrokuju nervozu, ali vjerojatno i neki duhovi iz prošlosti.

Strah, to je glavni pokretač izazivanja stanja šoka, patološki strah na granici ludila izazvanih teškom bolešću. Predsjednik s karakterom pokazuje simptome Opsesivno-kompulzivni poremećaja, vrlo teške bolesti.

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) je karakteriziran pojavom opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od ovog poremećaja shvaćaju iracionalnost svojih postupaka i doživljavaju ih neugodnim, ali ih ne mogu spriječiti. Shodno tome, svi aspekti života mogu biti zahvaćeni, a mnoge aktivnosti ograničene.

Opsesije su mentalni događaji koji se javljaju u obliku nametajućih misli, osjećaja ili ideja, dok se kompulzije odnose na ponašanje pri kojem se ne može kontrolirati ponavljanje određenih radnji (brojanje, provjeravanje, izbjegavanje). Kad se radi o opsesivno-kompulzivnom poremećaju, oboljela osoba može patiti od opsesija ili kompulzija, a može istovremeno imati i obje komponente ovog poremećaja.

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je jedan od češćih psihijatrijskih poremećaja s učestalošću u populaciji od 2 do 3 posto. Opsesivno-kompulzivni poremećaj se nerijetko razvija uz druge psihijatrijske bolesti, najčešće uz depresivni poremećaj i socijalnu fobiju, a može se javiti istovremeno i s alkoholizmom, generaliziranim anksioznim poremećajem, specifičnim fobijama, paničnim poremećajem.

Vraćanje partije i predsjednika s karakterom nasljeđu partije čiji su zakonski sljednici

Zanimljiv detalj koji je pravilo i sveto pismo za sve članove partije, bivših komunista, bar tako piše na stranicama SDP-a, stranke koja je promijenila tri puta ime, ali je ostala vjerna naslijeđu stranke čiji su sljednici. Svaki član partije, to im je valjda obveza prilikom učlanjenja bira Tita umjesto Stepinca. Znači totalitarnog zločinca umjesto blaženog borca protiv ideje i postupaka tog zločinačkog sistema na čijem je čelu bio upravo Tito.

Ignoriranje, omalovažavanje, sprdanje i vrijeđanje odluke Ustavnog suda od partije koja se deklarativno bori za neovisno, pošteno pravosuđe zapravo pokazuje stari narativ iz vremena naslijeđa, da priznaju samo sud partije.

Pokušaj predsjednika s karakterom da izigra Ustav i pravni poredak Republike Hrvatske, nije ništa drugo nego da se prije svega spasi vojnika Zorana od nekoga i nečega. U nedostatku bilo kakvih argumenata, američki stručnjak posegao je za stanjem šoka, ali kao i svaki šok on je kratkotrajan i beskoristan. Narod ili točnije birače ovakav bezvrijedan manevar da se izazove podjela na već propali pokušaj Mi ili Oni, prebacivanje kampanje u smjer podjela unaprijed je osuđen na neuspjeh, isto kao i pokušaj privlačenje desnice u nekakvu imaginarnu vladu spasa. Spasa od čeka, možda od narcisoidnog, neuravnoteženog i prestravljenog predsjednika s karakterom ili malog od palube iskompleksiranog, već bivšeg šefa partije.

Predsjednik s karakterom, mali od palube koji još ne zna gdje živi, čelnici stranaka bez članstva poput Kreše Beljaka, Dalije Orešković, Ratomira Čačića ili bračnog para Puljak, kojeg su bojkotom izbora iz revolta prema stanju u stranci doveli prvi i zadnji put doveli na vlast birači i članovi Splitskog HDZ-a.

Zar mislite da su Možemovci bez razloga odbili koaliciju s njima, znali su što rade i s kim imaju posla.

A.R/Hrvatski Glasnik-Kamenjar.com

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...