VUKUŠIĆ: PLINKOVIĆU, UMJESTO DA NAS PLAŠIŠ “UNUTARNJIM NEPRIJATELJIMA”, SJETI SE HEROJA!

Psihijatar Herman Vukušić, ponukan premijerovim izjavama o ekstremistima koji bi “rušili ustavni poredak” među prosvjednicima, ostavio je na Facebooku slijedeći status:

“Ljudi koji bi rušili ustavni poredak nasilnim metodama su se, prema izvješćima SOA-e, sada uključili kao glasnogovornici ovih istih kvazi-poljoprivrednika i kvazi-svinjogojaca.”

Tako je prije dva dana govorio predsjednik Vlade, Andrej Plenković, kojeg ja zbog njegove političke vještine da sve afere vezane uz njega proglašava “ne-temama” zovem “Plinkovićem”.

U namjeri da difamira opravdani prosvjed hrvatskih seljaka i svinjogojaca, on je isti predstavio kao političku spletku protiv njegova lika i djela u koju su, navodno, uključeni i potencijalni teroristi.

Pri tome je, kako piše jedan portal, mislio i na predsjednika udruge “Hrvatski ratnik”, Gordana Šebalja.
Kao članu te udruge i osobnom prijatelju Gordana Šebalja neshvatljivo mi je da se njegovo ime i herojski lik i djelo iz Domovinskog rata vežu uz nasilno rušenje države za koju se borio i dao zdravlje.

(Na fotografiji u prilogu objave smo Gordan, Miro Perković i ja ove godine u Vukovaru, Gordan je meni sa desne strane.

Druga je fotografija mog pokojnog bratića, Mirka Vukušića)

A ako se već radi o političkom spinu kojim premijer želi skrenuti pažnju sa njemu neugodnih tema, mogao je za to izabrati neki drugi trenutak.

Naime, ova izjava dana je na obljetnicu pogibije heroja iz Prvog zrakoplovnog voda HV-a: Marka Živkovića, Mirka Vukušića, Ante Plazibata i Rade Grive, o čemu taj dan u udarnim vijestima nacionalnih televizija nije bilo niti riječi!

Stoga, umjesto da izmišlja “unutarnje neprijatelje”, premijeru bi bilo bolje da se češće sjeti heroja koji su mu omogućili tako bogatu i plodonosnu političku karijeru…..”