Za sudar kriv vozač Meganea: ‘Dječaka nisu mogli spasiti…’

Na raskrižju Klaićeve i Kačićeve ulice u Zagrebu u subotu oko 13 sati sudarila su se dva automobila. U prometnoj nesreći je poginuo dječak (9).

 

Kako je u nedjelju objavila policija, očevidom je utvrđeno da je 36-godišnjak upravljao Renault Meganeom zagrebačkih registracijskih oznaka lijevom prometnom trakom Klaićeve ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Kačićevom ulicom, ušao je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu i naletio na zadnji bočni dio Citroena Saxo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 78-godišnjak, a koji se kretao Kačićevom u smjeru sjevera dok je za njegov smjer bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu.  Od posljedica prometne nesreće oko 15 sati u bolnici je preminulo dijete-putnik iz Citroen Saxo, dok je drugo dijete, putnik iz istog auta, lakše ozlijeđeno.

– Liječnici su u bolnici uložili velike napore da mu spase život, ali je u bolnicu došao u jako lošem stanju – kazao je Zoran Bahtijarević, v. d. ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Dječak je u 15 sati preminuo od ozljeda u Klaićevoj.