Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

ZA SVAKU OSUDU: Jučer u Srbiji Vulin veličao ubojicu hrvatskih branitelja a danas u Šibeniku kaže da se u Hrvatskoj vodio građanski rat…Dokle?

Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno je infatilnošću hrvatskih političara koji dozvoljavaju da nam pripadnici i predstavnici agresorske srbije drže prodike i to skoro svakodnevno. Čak nam i zakone žele krojiti. Dokle će mo sve to morati trpjeti i hoćete li vi gospodo političari napokon upregnuti hrvatske institucije da rade svoj posao ili to treba uraditi netko drugi da vam otvori oči, kao naprimjer engleska koja vam kroji kurikularnu reformu.

Ova današnja Vulinova sramotna izjava je kap koja je prelila čašu.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u nedjelju (1.listopada) među ostalim je u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“, odnosno da „u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“. Također je dodao da se „nikada nećemo dogovoriti“, poglavito ne oko Vojno-redarstvene operacije Oluja95.

Većina hrvatskih medija su ovu sramotnu izjavu o „građanskom ratu“ prenijeli bez komentara! To je nedopustivo. I to namjerno rade. Što će se više ponavljati laž o obrambenom Domovinskom ratu kao „građanskom ratu“ ona će brže postati – istina, što je stara praksa srba.

Kad je to izjavio, (i to na ulicama Šibenika!) Vulinu je istog trenutka trebalo otkazati gostoprimstvo.

To je uvreda za sve nevine žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za sve žitelje hrvatske države. Nakon toga može se dogoditi da će hrvatski branitelji biti progonjeni, jer su, kako reče Vulin, sudjelovali u „građanskome ratu“. Ovdje se Vuline nisu huligani borili protiv huligana. Ovdje ste vi, druže četniče, napadali, protjerivali, ubijali, klali i što sve niste radili nevinom hrvatskom narodu. Zar vas je uhvatila amnezija?

No, o kakvom to građanskom ratu govori kontraverzni srbijanski ministar?

Da smo se borili samo i isključivo protiv Srba, u Hrvatskoj rat bi trajao svega nekoliko dana, a ne pet ili šest godina. Je li građanski rat bio i u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom, Kninu, Gospiću, Dubrovniku? Je li bio u Škabrnji?

Možete li zamisliti da netko od hrvatskih političara usred Beograda, na Terazijama, javno izjavi da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku? To se zasad nitko od hrvatskih političara koji su boravili tamo nije usudio reći. Zašto?

Hoće li i o tome šutjeti i zastupnici Hrvatskog sabora?

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj Vulinovoj izjavi.

Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti kao da se ništa nije dogodilo? Kao i obično.

Nazire li se iz Vulinove izjave i je li sad napokon sve jasnije zašto Srbiji nije blokirano poglavlje 23, i zašto se nije ustrajalo na tom da se ukloni jurizdikcija srpskih sudova koji imaju ingerenciju suditi hrvatske branitelje koji su se branili od srbočetničke agresije i to samo i jedino na području napadnute Hrvatske. Vuline, zbogom iz Hrvatske! Povedi sobom i Pupovca!

Uredništvo braniteljskog portala

Svečanosti u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku nazočilo je oko 300 visokih uzvanika i gostiju, među kojima i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, splitski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin je prekjučer na otvaranju spomenika bolesnom Majoru Tepiću veličao istoga kao primjer borbe i hrabrosti protiv “ustaša” i uvijeno (pretio Hrvatskoj osvetom) a danas ga puste u HR ?! I to sa svojim ađutantom u uniformi vojske Srbije ?! Na crkveni skup ?! Za ne povjerovati…

Najnovije

Liberali i da žele ne mogu pomoći HDZ-u

Foto:Screenshot   Gradonačelnik Bjelovara i koalicijski partner HDZ-a Dario Hrebak u jednoj je raspravi na Facebooku komentirao sastavljanje nove parlamentarne većine i pregovore o vladi. Hrebak: Matematika...

Bošnjaci nakon 9 godina ponovo imaju zastupnika u Saboru, najavio je prve poteze

Foto:Facebook   Novi saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj,  najavio je da će se zalagati za rješavanje problema...

Kome je petokraka dobra donijela?

Foto:Ilustracija   Demencija, senilnost i stokholmski sindrom se mogu svesti po zajednički nazivnik koji je: zaboravnost. I zaista ne postoji narod na ovom svijetu koji u tolikoj...

Zurovec objavio zahtjeve: Kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi zub, ali…

Foto:Facebook   Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i jedini izabrani saborski zastupnik s liste Fokus-Republika, objavio je da su mu se javile sve vodeće stranke i...

Jesmo li radosni zbog Manolićeva obraćenja?

Foto:Wikipedia   Josip Manolić najpoznatiji hrvatski špijun i bivši predsjednik hrvatske Vlade preminuo je u 105. godini života, piše Nacional. Za novine je to potvrdila njegova...