Zadarski branitelji traže od Vlade RH i Predsjednice da Ministar Kujundžić podnese ostavku zbog krivotvorenog ratnog puta!

KRIVOTVORIO RATNI PUT

„Otišao je iz Hrvatske za vrijeme rata!“

Podsjetimo-Dr- Andrija Hebrang dobio je nepravomoćno sudski spor protiv aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Naime, dr. Hebrang na sudu je dokazao da je Kujundžićev ratni put – lažan te je sud donio nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u korist dr Andrije Hebranga.…

“Dokazao sam da je Kujundžić boravio u Americi ’93. i ’94. godine, a dokazo sam i da je  protuzakonio napustio zemlju ’91.”, kazao je za Narod.hr dr. Hebrang.

“Ova sudska presuda dokaz je da ipak postoji nada za Hrvatsku. Meni je bilo bitno obraniti čast hrvatskih branitelja i dragovoljaca, ali i svih onih koji su ratne godine proveli na teritoriju Hrvatske”, zaključio je dr. Hebrang u razgovoru za Narod.hr

Hebrang navodi da je ministar Kujundžić kao dokaz za svoj “ratni put” priložio potvrdu MORH-a prema kojoj je od 20. siječnja 1991. do 15. listopada 1991. bio pripadnik dobrovoljačke oružane skupine Medveščak koja je djelovala na području istoimene općine te je sudjelovao u oslobađanju vojarne.

“Ta potvrda je izdana ’97. i to u upravnom postupku koji je proveden uz dva svjedoka. Zanimljivo, i prema toj potvrdi on je svoju braniteljsku ulogu završio već 15. listopada 1991., a sve vojarne su bile oslobođene dva mjeseca nakon što je Kujundžić obavio svoju ‘domoljubnu dužnost’”, istče Hebrang.

Zakon jasno navodi,

Zbog svega navedenog, branitelji iz Zadra zbog moralnih razloga traže od Vlade RH i Predsjednice Grabar Kitarović da promptno reagiraju te da protiv ministra zdravstva Kujundžića pokrenu postupak i da isti podnese ostavku na mjesto ministra. Ukoliko ministar sam ne podnese ostavku PHBZ traži od Vlade i Predsjednice da dotičnog razriješe dužnosti uz napomenu da isti nema više nikakvo pravo obnašanja dužnosti u Državnim institucijama.

Naime, kad su nemoralne  radnje u pitanju, a posebice lažni ratni put koji je sudski dokazan u sporu dr. Hebranga i Kujundžića- tu bi se žurno MORALO očitovati i Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom, koje do sad nije prozborilo ni jedno slovo o ovom nemoralnom činu jednog ministra u Vladi RH.

Nisu se- “za divno čudo” -očitovale niti tzv. krovne niti bilo koje druge braniteljske udruge, što samo po sebi govori da su iste politički motivirane i da svoje reakcije šalju jedino po narudžbi politike, uz čast iznimkama među brojnim udrugama. Ostaje nam samo za upitati se; Kako vjerovati kontraverznom ministru zdravstva o svemu što i kako radi, a što mu je u opisu ministarskog posla, kad je isti nemoralno dugi niz godina krio da je , a što je sud prvostupanjski i zasad još nepravomočno zaključio, lažirao svoj ratni put i još kao takav nam gledajući nas u oči priča o moralu. Na potezu su Vlada, Predsjednica i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Dopis Zadarskih branitelja (PHBZ) Vladi i Predsjednici u prilogu,

M.M.


Vezane vijesti; 

-Kujundžićev ratni put – lažan! Dr. Hebrang dobio sudski spor protiv ministra Kujundžića: ‘Otišao je iz Hrvatske za vrijeme rata!’

Comments are closed.