ZAGREB PUN ŠTAKORA? HDZ: “Umjesto da plaćate ankete koje Tomaševića prikazuju kao druga Tita, provedite deratizaciju”

Zagrebački HDZ upozorio je u utorak na problem neodržavanja javnih površina i gomilanja otpada na ulicama Zagreba te od gradske vlasti zatražio hitno pokretanje pojačane deratizacije glodavaca i povećanu dinamiku odvoženja otpada u cilju smanjenja rizika širenja mišje groznice.

“To je minimum koji je sad potrebno učiniti. Smatramo da su navedene mjere ipak malo važnije nego neistinito hvaljenje trenutnog gradonačelnika putem naručene ankete koja je plaćena od strane platforme Možemo”, priopćili su iz HDZ-a.

Također su ocijenili kako “biti gradonačelnik Zagreba valjda ipak znači voditi i djelovati te brinuti o Zagrepčanima i njihovoj sigurnosti”.

Objasnili su kako je zbog neodržavanja javnih površina i gomilanja otpada došlo do povećane pojave štakora i miševa u zagrebačkim kvartovima te da to predstavlja razlog za javnozdravstveni alarm jer su glodavci rezervoar različitih zaraznih bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi.

“Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svake godine u Hrvatskoj bilježimo pojavu mišje groznice koju prenose štakori i miševi, ali ove godine, po dojavama Zagrepčana, izgleda da idemo prema kaosu jer u zadnjih 20-tak godina nije zabilježen veći broj glodavaca na zagrebačkim ulicama”, istaknuli su.

“Trenutni gradonačelnik i trenutna gradska vlast se hvale navodnim uspjesima u Gradu Zagrebu te naručuju ankete koje prikazuju gradonačelnika kao druga Tita te potpuno ignoriraju pojavu glodavaca na zagrebačkim ulicama”, tvrdi HDZ. Ukazali su i na pojavu divljih svinja u gradu.

Na koncu su zatražili pojačanu deratizaciju i povećanje dinamike odvoženja otpada s ulica. “To je minimum koji je sad potrebno učiniti. Smatramo da su navedene mjere ipak malo važnije nego neistinito hvaljenje trenutnog gradonačelnika putem naručene ankete koja je plaćena od strane platforme Možemo. Biti gradonačelnik Zagreba valjda ipak znači voditi i djelovati te brinuti o Zagrepčanima i njihovoj sigurnosti“, zaključio je zagrebački HDZ.