Zagreb: U dječjoj psihijatrijskoj bolnici pozitivni liječnik i tehničar…34 osobe koje su bile u kontaktu stavljene su u samoizolaciju…

Zagreb danas ima 360 bolesnika pozitivnih na koronavirus, a dnevno se bilježi oko 15 novooboljelih...

zg-fah

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež evidentirana su dva zaposlenika pozitivna na koronavirus, jedan liječnik i jedna osoba iz tehničke podrške bolnici, izvijestio je u srijedu pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč…

“Imamo dva evidentirana bolesnika u našoj Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež – jedan liječnik i jedna osoba koja pripada tehničkom suportu bolnice”, rekao je Jeleč  na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Odmah nakon saznanja o dvojici zaraženih utvrđena je epidemiološka situacija u bolnici, 34 osobe koje su bile u kontaktu stavljene su u samoizolaciju i danas će biti testirane.

Dezinfekcija bolnice je već napravljena i bolesnici su zbrinuti tako da o njima sada brine deset članova osoblja, pet liječnika i pet medicinskih tehničara.

Jeleč je također izvijestio da je u utorak u Nastavnom zavodu “Andrija Štampar” testirano 208 građana, od toga je devet bilo pozitivnih na koronavirus.

Zagreb danas ima 360 bolesnika pozitivnih na koronavirus, a dnevno se bilježi oko 15 novooboljelih.H

D.K.