Zajedno za hrabru Željku: Obitelj branitelja treba pomoć u borbi protiv zloćudne bolesti

Tri braniteljske udruge sa čazmanskog područja, Udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Klub 2/105 i HVIDRA te Moto klub Usamljeni jahači pokrenuli su akciju prikupljanja donacija za Željku Katalenić iz Dabaca, koja se bori sa zloćudnom bolešću.

Željki su se simptomi bolesti pojavili početkom godine, mučila ju je dugotrajna temperatura, umor i bol. Nakon svih pretraga, stigla je dijagnoza da boluje od tumora limfnih čvorova.

Trenutno je na liječenju u Zagrebu, nakon što je proteklog tjedna otpuštena kući, gdje joj je pozlilo, te ju je hitna vratila u Zagreb u bolnicu na daljnje liječenje.

Pred Željkom je borba sa zloćudnom bolešću i primanje kemoterapije.

Ponukani ovom situacijom, branitelji, jer je i Željkin otac bio branitelj i Usamljeni jahači, moto klub koji djeluje u Dapcima i uvijek je tu kad treba priskočiti u pomoć, pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći.

– U Željkinoj obitelji žive samo od mirovine koju dobiva njen otac, dok majka trenutno ne radi. Ima mlađu sestru koja je učenica sedmog razreda Osnovne škole Čazma i stariju koja je sada završila srednju školu i traži posao. Vidjeli smo da ova skromna obitelj treba pomoć jer često putuje u Zagreb kod Željke. Do sada su živjeli skromno, a ova situacija ih je dodatno financijski iscrpila. Prema najavama, Željka bi između kemoterapija trebala biti kod kuće i odlaziti na kontrole u Zagreb. Sve to iziskuje značajna materijalna sredstva. Osim za samo putovanje, potrebna su sredstva i za vitamine i dodatke koje će Željka morati redovito uzimati, a ne pokriva ih Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Cijena tih dodataka nije mala. Želja nam je da ova obitelj u ovim teškim trenutcima vidi da nije sama, da smo svi mi uz njih, i da pored svih drugih briga ne opterećuju se kako financirati sve potrebe koje se sada stavljaju pred njih, kazali su nam inicijatori ove akcije.

Željka je inače učenica trećeg razreda Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu, smjer frizer i želi se što prije vratiti u školsku klupu te se baviti svim lijepim stvarima s kojima se susreću njezine vršnjakinje.

Uz nadu u odaziv za pomoć Željkinoj obitelji, pridružujemo se apelu ove četiri udruge s podatcima za uplatu:

Željka Katalenić

Dapci 150

IBAN HR9824020063210812530

(Erste banka)

Svrha uplate: Donacija za pomoć pri liječenju