Zaklada “Hrvatska za djecu” promovirala svoj rad u Vukovaru „Učini mali korak velikim”

Rad Zaklade podržali su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su preuzeli svoje primjerke slikovnice...

fah

U organizaciji Zaklade „Hrvatska za djecu“ u središtu Vukovara u subotu je održana promocija rada te zaklade kao i slikovnice pod nazivom „Učini mali korak velikim“.

Upraviteljica Zaklade Ivana Kristić Buntić rekla je kako se radi o specifičnoj slikovnici jer je namijenjena odraslima, a sadržava rukom nacrtanu želju djeteta s posebnim potrebama ili bez adekvatne roditeljske skrbi. Djeca su napisala što žele, a to su skromne želje poput paketa slatkiša, lopte, igrački ili sl. Besplatan primjerak slikovnica dijeljen je građanima.

„Više smo nego zadovoljni odazivom. Građani su do sada u velikom broju preuzimali slikovnice i djeci ispunjavali želje, kao i gradonačelnici i župani. Preuzmu primjerak slikovnice i dostavljaju to u Zakladu. Moramo kriti identitet djeteta pa ne možemo osobu koja kupi želju spojiti s djetetom, već ljudi to proslijede nama, a mi onda šaljemo djetetu“, rekla je Kristić Buntić.

Pojasnila je i kako tako promoviraju svoj rad i djelovanje, ali i pozivaju građane Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije da vide kako im mogu pomoću.

„Pomažemo obiteljima u potrebi i to na različite načine, od toga da pokrivamo troškove izvanškolskih aktivnosti do toga da im kupimo ili dokupimo ortopedsko pomagalo“, istaknula je Kristić Buntić.

Rad Zaklade podržali su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su preuzeli svoje primjerke slikovnice.H

G.S.