Utorak, 23. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Zašto HRT kao javna TV nije prenosila svečano otvaranje Vukovarskog vodotornja, simbola velikosrpske i JNA agresije na Hrvatsku?

Vukovar 1991.godine je simbol obrane od velikosrpske i JNA agresije!…

Vukovar je simbol što je jedan mali narod razoružan, spreman učiniti da se obrani od agresije!

Vukovar je simbol nevjerojatnih herojstava malog čovjeka koji rat nije želio i kojemu je rat nametnut!

Vukovarski vodotoranj simbol je strašnog razaranja jednog grada, simbol je barbarskog bombardiranja sa ciljem razaranja i ubijanja, 6,5 milijuna granata, 3.000 poginulih i više od 300 nestalih.

Poslušajte što pjeva srpski kantautor Momčilo Bajagić-Bajaga-Svi veterani zaboravljeni asovi-sa srcem mladog sokola, a pesma takva da može da se maršira-dok ide snimak porušenog i spaljenog Vukovara od strane srpskog agresora.

Zbog epidemioloških prilika vukovarske gradske vlasti odlučile su svečano otvorenje Vodotornja u čiju je obnovu uloženo 46 milijuna kuna od kojih su 39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta, održati bez nazočnosti građana, uz online prijenos na Facebooku i lokalnim televizijskim postajama.

A zbog čega TV prijenos nije osiguran na javnoj TV, tako da se može vidjeti po cijeloj Hrvatskoj, a ne samo lokalnim TV postajama?

Zar žrtva i sjajna obrana Vukovara prikazana po granatama izbušenom Vodotornju, nisu zaslužili da se simbolički obilježi i da to putem javne Hrvatske radiotelevizije svi u Hrvatskoj vide?

Samim time što svi građani vlasnici TV prijemnika po sili Zakona plaćaju pristojbu ili pretplatu i time financiraju njen rad!

Evo što piše u Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji; NN 137/2010

Članak 5.

HRT u svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te osigurati odgovarajuću zastupljenost informativnoga, umjetničkog, kulturnog, obrazovnog, dječjeg, zabavnog, športskog i drugog sadržaja sukladno ovom Zakonu.

Članak 6.

(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:

– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga

Znači HRT mora promicati nacionalne interese, domoljublje , demokratske vrednote , a prijenos iz Vukovara bio bi čisti izraz Domoljublja!

Tako da ovaj događaj sve više sliči na utjecaj Vlade RH, na čelu sa premijerom Plenkovića na programsku usmjerenost HRT-a. Jer da se pokrenuo prijenos iz Vukovara, koalicijski partner SDSS-a možda bi se našao povrijeđen prozivkama za velikosrpsku agresiju i time narušio veliko ” pomirenje” na kojemu Vladajući ustraju!

Pomirenje bez kajanja, bez priznavanja zločina, a što je najgore iz toga proizlazi, da bi oni sve to bili spremni opet ponoviti!

Autor/ Lili Benčik/ hrvatskepraviceVezane vijesti;

(FOTO-VIDEO)POGLEDAJTE PRIJENOS SVEČANOG OTVORENJA VUKOVARSKOG VODOTORNJA, SIMBOLA OTPORA SRPSKOJ AGRESIJI!

Najnovije

Akademik Krešimir Pavelić: Skandalozni raspored cijepljenja djece za 2024. godinu

Foto:Pixabay   U posljednjih nekoliko dana u javnost je prodrlo nekoliko zabrinjavajućih činjenica, podataka i izjava uglavnom američkih zdravstvenih dužnosnika. Riječ je o aferama povezanih s cjepivima...

U Hrvatskoj raste broj stanovnika, ali stari problemi ostaju neriješeni

Foto:Screenshot/HRT   U prošloj i pretprošloj godini u Hrvatskoj je zabilježen rast broja stanovnika - pokazuju podaci Eurostata. Više je onih koji se useljavaju u našu zemlju...

Biblijska poruka 23.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Sveta Brigita Švedska – velika mističarka i obnoviteljica Crkve

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 15, 1-8 Reče Isus svojim učenicima: »Ja sam istinski trs, a Otac moj — vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi...

Obilježena 33. obljetnica pogibije 13 hrvatskih branitelja: Neprijatelj ih dočekao u zasjedi

Foto:Facebook/Arhiva   Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na tzv. Privlačkom putu u vinkovačkoj gradskoj četvrti Mirkovci, u ponedjeljak je obilježena 33. obljetnica pogibije 13...

Jeličić: Hrvat sam i nacionalist, želim i da moja djeca znaju da su Hrvati

Foto:Screenshot   Joško Jeličić poslao je poruku svima koji ga nazivaju ekstremnim desničarom, poručivši im da se smatra nacionalistom i Hrvatom. Rekao je kako nikada neće...