Završni prikaz vojne vježbe HRM-a “HARPUN 17”

Na završnom prikazu vježbe predviđena je nazočnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane RH Damira Krstičevića i zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnika Drage Matanovića sa suradnicima...

Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Završni prikaz vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice Oružanih snaga RH (OS RH) “Harpun 2017” održat će se u nedjelju, 22. listopada 2017., u akvatoriju srednjeg Jadrana, na morskom poligonu otoka Žirje.

Na završnom prikazu vježbe predviđena je nazočnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane RH Damira Krstičevića i zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnika Drage Matanovića sa suradnicima. 

Uz snage Hrvatske ratne mornarice, u vježbi sudjeluju  snage Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Zapovjedništva za potporu, pukovnije Vojne policije, Zapovjedništva specijalnih snaga, Središnjice za obavještajno djelovanje i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava, navode iz MORH-a.

Cilj vježbe “HARPUN 17” je uvježbavanje sudjelujućih snaga u planiranju i provedbi pomorsko-desantnih operacija s težištem na združenom djelovanju u pomorskoj desantnoj operaciji. Scenarij vježbe osigurava operacijske izazove za angažiranje združenih namjenski organiziranih snaga u oslobađanju privremeno okupiranog teritorija.

M.M.