Zbog afere s pilotima Kolinda umirovila zapovjednika ratnog zrakoplovstva

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH umirovila je zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića, i na njegovo mjesto imenovala dosadašnjeg zamjenika brigadnog generala Michaela Križanca, objavila je večeras Nova TV…

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH umirovila je zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića i na njegovo mjesto imenovala dosadašnjeg mu zamjenika brigadnog generala Michaela Križanca, objavila je u ponedjeljak navečer Nova TV.

Razriješen i zapovjednik baze Zemunik Mario Pleša

Nakon slučaja šverca oružja u zadarskoj zrakoplovnoj bazi Zemunik Dnevniku Nove TV potvrđeno je da je razriješen i zapovjednik te baze brigadir Mario Pleša.

Posljedica je ovo afere nakon otkrića te TV kuće da su vojni piloti prošvercali i helikopterom prevezli muškarca kojeg se sumnjiči za trgovinu streljivom.

Iz Ureda predsjednice i MORH-a na pitanje o umirovljenju i smjeni večeras samo upućuju na sutrašnju konferenciju za novinare na temu “Aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu”. Konferencija će se održati  u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u 12 sati.

Krstičević kritizirao nevojničko ponašanje

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je na radom sastanku u Zemuniku rekao kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske te da nevojničko i nestegovno ponašanje treba sankcionirati.

T.H.