Zbog brutalnog ruskog napada na Ukrajinu Poljska digla borbene avione

Poljska vojska priopćila je da je rasporedila zrakoplove za zaštitu poljskog zračnog prostora nakon najnovijeg ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

 

“Želimo vas obavijestiti da se primjećuje intenzivna aktivnost dalekometnog zrakoplovstva Ruske Federacije, koja je povezana s namjerom izvođenja napada na teritorij Ukrajine”, priopćilo je Operativno zapovjedništvo Oružanih snaga Poljske na X-u.

“Pokrenute su sve potrebne procedure za osiguranje sigurnosti poljskog zračnog prostora. Stalno pratimo daljnji razvoj situacije”, dodaju na X-u.

“Upozoravamo da je aktivirano poljsko i savezničko zrakoplovstvo, što može rezultirati povećanjem razine buke, osobito u jugoistočnom dijelu zemlje”, zaključuju.

Rusi su rano jutros izveli veliki raketni napad na Ukrajinu. Napadnuti su Kijev i Harkiv, dva najveća ukrajinska grada, ali i niz drugih mjesta.

U Kijevu je ranjeno 20-ak ljudi, a u Harkivu su četiri osobe ubijene, a 40-ak ih je ranjeno. Ispod ruševina u Harkivu je spašeno 27 osoba. U drugim dijelovima Ukrajine su ubijene još dvije osobe, prenosi Index.hr.