Zbog navodnog podmićivanja:Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio ostavku na dužnosti u stranci

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je u četvrtak ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

Lucić je o svom činu obavijestio i predsjednika stranke Adreja Plenkovića.

“Bez obzira na neutemeljenost optužaba, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu”, rekao je Lucić.

Portal Telegram objavio je da je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio mito novinaru Dragu Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Lucić je u izjavi za N1 televiziju zanijekao tvrdnje o pokušaju podmićivanja. “Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star osam godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting.

Nakon toga je izvijestio javnost da je podnio ostavke na stranačke dužnosti.Hina

I.V.