Zbog novih uputa sucima vidjet ćemo više golova na Svjetskom prvenstvu…

Nove upute donijet će više opasnih situacija pred golovima i više pogodaka, a naknadno će se pomoću videotehnologije odlučivati hoće li ti golovi i biti priznati...

Foto: EPA- Nove upute donijet će više opasnih situacija pred golovima i više pogodaka, a naknadno će se pomoću videotehnologije odlučivati hoće li ti golovi i biti priznati.

Pomoćni suci dobili su nove upute za Svjetsko prvenstvo koje u četvrtak počinje u Rusiji.

Pomoćnici više neće signalizirati zaleđa u dvojbenim situacijama. Puštat će prednost napadačima i dopustiti videotehnologiji da naknadno procijeni je li igrač bio u zaleđu.

“Ako primijetite da neki sudac nije podigao zastavicu, sigurno nije razlog to što je pogriješio. Razlog je što smo im dali upute da zastavice drže spuštene”, objasnio je šef sudaca Pierluigi Collina.

Nove upute donijet će više opasnih situacija pred golovima i više pogodaka, a naknadno će se pomoću videotehnologije odlučivati hoće li ti golovi i biti priznati.

“Ako pomoćnik ne pokaže zaleđe, postoji mogućnost da na kraju padne pogodak i da se situacija provjeri videotehnologijom. S druge strane, čim podigne zastavicu, igra se prekida i momčad koja je bila u napadu bila bi oštećena jer ne bi mogla zabiti pogodak.”

Videotehnologija će se koristiti u četiri situacije – kod pogodaka, odluka o kaznenim udarcima, odluka o izravnim crvenim kartonima i odluka o tome je li karton pokazan pravom igraču. Usporene snimke pratit će i navijači na velikim ekranima na stadionu, ali tek nakon što sudac donese odluku.

D.J.