BRAVO LUKA! Zbog ovog poteza Luka Modrić zaslužio je poštovanje i divljenje cijelog svijeta…FOTO…

Hrvatski kapetan na ovom prvenstvu igra sjajno, daje sve od sebe i svima je jasno koliko je 'unutra'...

Foto-Reuters-Luka Modrić

Već dugo Luku Modrića nismo vidjeli tako sretnog kao sinoć nakon pobjede protiv Danske. Vatreni su tek nakon izvođenja jedanaesteraca prošli u četvrtfinale, a Luki je pao težak kamen sa srca…

A kad je u 117. minuti dosuđen jedanaesterac za Hrvatsku, u tom ključnom trenutku, Luka je uzeo loptu i kao pravi kapetan svu odgovornost preuzeo na sebe. Nažalost, obranio mu je Schmeichel, ali treba imati hrabrosti uzeti loptu.

– Teško je bilo, bio sam siguran da ću zabiti. Cijelo jutro sam gledao kako njihov vratar brani. I onda onako puknem. Više sigurno to neću radili, rekao je Luka.

I tu je naš kapetan još jednom pokazao koliko je velik. Uzeo je loptu i zabio. – U tom trenutku gol vam je iznimno mali, a vratar vam izgleda kao King Kong. Svaka čast Luki na karakteru

No ono što je napravio samo desetak minuta poslije vrijedno je svakog poštovanja i za to mu naklon do poda. Naime, nakon što si odigrao 120 minuta u žestokom ritmu, nakon što jedva stojiš na nogama i nakon što si tri minute prije kraja promašio tako važan jedanaesterac, zaista trebaš imati m*da i izborniku odgovoriti potvrdno na pitanje hoćeš li pucati i u raspucavanju.

Kaže se da sreća prati hrabre, da se hrabrost nagrađuje. A jučer je Luka bio hrabar. I zbog toga nam se napokon osmjehnula i sreća u tako važnom trenutku.

Veselju Luke Modriću nije bilo kraja…

Trčao je travnjakom, skakao i grlio suigrače. Skočio je od prevelike sreće na Danijela Subašića, kao da mu je želio poručiti: “Hvala ti, spasio si me”. Istina je, Danijel je bio junak i spasio nas je sve, ne samo Luku, ali i Modriću moramo odati priznanje. Hrvatski kapetan na ovom prvenstvu igra sjajno, daje sve od sebe, izgara na terenu, i svima je jasno koliko je u igri. Vidjelo se sinoć i koliko je umoran, iscrpljen, izgledalo je kao da jedva stoji na nogama, ali borio se kao lav do zadnje sekunde…Bravo Luka! Nisi samo ti promašio jedanaesterac na ovom SP, dogodilo se to i Ronaldu, Messiju i mnogim drugima, ali oni su otišli kući a ti si i dalje kapetan Hrvatske reprezentacije koja će u sudaru sa Rusijom ponovo dati sve od sebe da nas odvede u polufinale.

D.J.

Comments are closed.