Subota, 25. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Zgroženi islamističkim zahtjevima, njemački političari poručuju: Onaj kojem je draži kalifat od ustavno-pravne države, taj slobodno može iseliti

Foto:Fenix-magazin

 

Njemački političari izražavaju u ponedjeljak zgražanje zbog islamističkih prosvjeda, održanih tijekom vikenda u Hamburgu, na kojima se, uz isticanje antisemitskih parola, tražilo i uvođenje kalifata, a time i šerijatskog prava u Njemačkoj.

„Potpuno je jasno da protiv svih ovih islamističkih aktivnosti država mora nastupiti svim sredstvima koje jedna pravna država ima na raspolaganju“, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz reagirajući na islamističke prosvjede održane proteklog vikenda u Hamburgu, prenosi Fenix-magazin.

Scholz je rekao da vlasti sada moraju ispitati konkretne kazneno-relevantne mjere kako bi bili kažnjeni oni koji su prekršili zakone i protivili se ustavnom poretku Njemačke.

I ministrica unutarnjih poslova Njemačke Nancy Faeser rekla je, osvrćući se na okupljanje u Hamburgu, kako moraju postojati „jasne crvene linije“ usprkos pravu na okupljanje i iznošenje mišljenja.

„Nije dozvoljeno veličanje terorizma Hamasa, nisu dozvoljeni povici mržnje protiv Židova, nije dozvoljeno nasilje. U slučaju ovakvih kaznenih djela policija mora odlučno reagirati“, rekla je Faeser.

U subotu je u Hamburgu održan prosvjed na kojem su prosvjednici Njemačku nazvali „diktaturom vrijednosti“ i nosili transparente s natpisima poput „Kalifat je rješenje“, o čemu je pisao i Fenix-magazin.de.

Prosvjed je organizirala udruga Muslim Interaktiv, koju Ured za zaštitu ustavnog poretka smatra ekstremističkim pokretom.

Ministar pravosuđa Marco Buschmann je ukazao na to da bi onima koji ne priznaju ustavni poredak Njemačke trebao biti uskraćeno pravo boravka u Njemačkoj.

„Onaj kojem je draži kalifat od ustavno-pravne države, taj slobodno može iseliti“, poručio je Buschmann preko platforme X.

Direktor policijske uprave Hamburg Frank Schnabel obranio se od optužbi da je došlo do propusta kada je dozvoljena subotnja povorka islamista.

„Naš ustav, kada je u pitanju pravo okupljanja i iznošenja mišljenja, dozvoljava prosvjede ekstremista“, rekao je Schnabel.

Vlasti u Hamburgu trenutno ispituju je li slogan „Kalifat je rješenje“, s obzirom na to da se istodobno radi i o pozovu na uvođenje šerijatskog prava, koje se kosi s ljudskim pravima, moguće kazneno goniti.

Najnovije

Njegova su se proročanstva ostvarila: Gaddafi je odavno raskrinkao uvrnute vrijednosti Zapada i UN-a

Foto:Wikipedia   Libijski vladar Muammar al-Gaddafi Europi je predvidio upravo ono što se odavno dogodilo. Gaddafi je davno predvidio val useljavanja iz Afrike i sveti rat na...

Vučić uvređen i iznenađen!

Foto:N1   Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je izglasavanje rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije...

Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!

Foto:Katolički tjednik   Većina (srednje)europskih država ima muzeje posvećene žrtvama komunističkih zločina. Pa, ipak, kada je Stjepan Bartulica promovirao ideju o osnivanju takvog muzeja u Hrvatskoj,...

Biblijska poruka 25.5.2024. (Kvatrena subota) i tumačenje fra Tomislava Pervana: Iziđe božanski sijač

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 13,1-9 Onoga dana Isus iziđe iz kuće i sjede uz more. I nagrnu k njemu silan svijet te je morao ući u...

Pupovac: Glasanje o Odboru odgođeno dok se ne stišaju strasti

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da je Klub zastupnika nacionalnih manjina odlučio odgoditi glasanje o izboru članova i predsjednika saborskog Odbora za ljudska...