ŽIVOT LETI, KAPETANE: U nebo puštena 54 narančasta balona za rođendan šibenske košarkaške legende

Dražen Petrović, šibenski košarkaški Amadeus i najbolji hrvatski, pa i europski igrač svih vremena, rođen je 22. listopada 1964. godine...

Dražen Petrović, šibenski košarkaški Amadeus i najbolji hrvatski, pa i europski igrač svih vremena, rođen je 22. listopada 1964. godine.
Dražen Petrović, šibenski košarkaški Amadeus i najbolji hrvatski, pa i europski igrač svih vremena, rođen je 22. listopada 1964. godine…
Sibenik – Uredjena ulica i postavljena ograda kod kosa i automobila Drazena Petrovica u Sibeniku. Uz postavljanje ograde Drazenov golf je postavljen na postolje na kojem ce u buducnosti stajati.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Da nije bilo tragične prometne nesreće u kojoj je stradao košarkaški Mozart danas bi napunio 54 godine. Kao i ranijih godina, kod Draženovog igrališta i spomenika na Baldekinu te pod košem u Preradovićevoj ulici, položeni su vijenci u sjećanje na šibensku košarkašku legendu, a iz dječjih su ruku, simbolično za 54. rođendan, u zrak puštena 54 balona, piše ŠibenikIN. – Dražen je dijete Šibenika, simbol našeg grada i s ponosom novim mladim generacijama pričamo o njemu. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnom gradu te da se na taj način održi sjećanje na Dražena koji je proslavio ime Šibenika – kazao je, između ostalog, šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener, prisjetio se njegovih košarkaških početaka te sportskih uspjeha, a prigodno se obratio i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević. Klapa Bunari otpjevala je pjesmu ‘Život leti kapetane’, a program su moderirali učenici Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Spomenimo, u sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića, proteklog vikenda održane su atletske utrke Šibenskih deset i Draženova četvorka i kadetski košarkaški turnir ‘Sjećanje na Dražena’. Na zgradi Gradske uprave prigodno je postavljen dres dimenzija sedam puta pet metara, verzija najpopularnijeg Draženovog dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku. Dres je izradila šibenska dizajnerica Karmen Herceg, jaljva ŠibenikIN.

T.K.