Zna se protivnik Hrvatskim rukometašicama u borbi za treće mjesto. Nenad Šoštarić- za uvjerljiv poraz najviše krivi promašeni ‘ziceri’

U prvom dijelu promašile smo previše otvorenih šuteva i Francuska je to kaznila brzim kontranapadima...

Hrvatske rukometašice poražene su od Francuske sa 19-30 (5-15) u polufinalu Europskog prvenstvau Danskoj, a izbornik Nenad Šoštarić vjeruje da su za uvjerljiv poraz najviše krivi promašeni ‘ziceri’, nedovoljno aktivna napadačka igra i odlična francuska obrana…

Valentina Blažević osvrnula se utakmicu u Herningu.

– U prvom dijelu promašile smo previše otvorenih šuteva i Francuska je to kaznila brzim kontranapadima. U nastavku smo igrale našu igru, ali je zaostatak bio prevelik i nismo ga uspjele dostići iako smo to jako željele. Čestitke Francuskinjama, bile su jako dobre.

Marijeta Vidak je rekla

– Ušle smo u utakmicu malo lošije, one su nas sredile kontrama koje nekako uvijek najteže padnu. Pokušale smo se vratiti, nismo uspjele. Tužne smo, željele smo osigurati medalju, ali to je sport, oporavit ćemo se i u nedjelju dati sve od sebe da osvojimo medalju.

image

Andrea Šimara stekla je veliko iskustvo na ovom Euru.

– Loše smo otvorile utakmicu, prodale su nam dosta kontri i napravile veliku razliku. Nije bilo snage za povratak, ostaje nam utakmica za broncu. Skupit ćemo glave i idemo po medalju.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija će u utakmici za treće mjesto na Europskom prvenstvu igrati protiv domaćina Danske…Naše su rukometne Ratnice već sad pokazale da smo postali ženska rukometna velesila. U borbi za brončanu medalju, nadamo se da će naše rukometašice skupiti glave i uzeti jednu od medalja , što je ogroman uspjeh, obzirom da svi jako dobro znademo u kakvim se uvjetima pripremaju naše ratnice za razliku od mnogih koje su pobijedile i poslale ih kući.

Susret za treće mjesto je na rasporedu u nedjelju od 15:30, dok je finale u 18 sati. Podsjetimo, Hrvatska je u polufinalu izgubila od Francuske rezultatom 19:30.

D.J.