Znaju li urednici na HRT-u za Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine, po kojoj su fašizam, nacizam i komunizam isto zlo?

A u Rezoluciji jasno piše...

Hrvatska radio-televizija organizirala je 17.prosinca 2019, godine sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata na 1.programu uživo!…

Sama emisija bila je totalno neprofesionalno pripremljena i odrađena. Stekao se dojam da je  sve pripremljeno na brzinu zbrda-zdola! Pitanja nisu uopće bila u okviru ovlasti koje po Ustavu RH ima Predsjednik države, već životno potpuno nevažna većini gledatelja;

 1. Borba protiv korupcije
 2. Treba li slati vojsku na granice zbog migranata
 3. Trebamo li više ulaganja u vojsku
 4. Trebamo li blokirati Srbiju pri ulasku u EU
 5. Politika prema BiH
 6. Ćirilica u Vukovaru
 7. Pobačaj
 8. Vjeronauk u školama
 9. Povorka ponosa i Hod za život
 10. Tuđman i Tito
 11. Poklič “Za dom spremni”

Pitanja ukazuju na nepripremljenost i površnost urednika i voditelja emisije.

Ovlasti koje Predsjednik Republike ima po Ustavu RH

Članak 98.
Predsjednik Republike:
– raspisuje izbore za domove Sabora Republike Hrvatske i saziva ih na prvo zasjedanje ;
– raspisuje referendum, u skladu s Ustavom;
– imenuje i razrješuje dužnosti predsjednika Vladc Republike Hrvatske;
– na prijedlog predsjednika Vlade Republike Hrvatske imenuje i razrješuje dužnosti njezine potpredsjednike i članove;
– daje pomilovanja;
– dodjeljuje odlikovanja i priznanja odredđna zakonom;
– obavlja druge dužnosti odredene Ustavom

Pitanje Tuđman i Tito nije trebalo ni postavljati s obzirom na Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine kojom su izjednačeni zločini komunistički”h , fašističkih i nacističkih totalitarnih režima. Svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu glasali su za tu Rezoluciju, a HRT se pravi kao da ona ne postoji!

A u Rezoluciji jasno piše;

članak 5. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

Članak 17. izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;

Članak 18. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

Uvažavajući Ustavom omogućeno pravo kandidiranja svakog kandidata, a gledajući sa kulturnog i etičkog djelovanja na gledatelje i ulogu koju javna TV ima u društvu, neki kandidati nisu trebali sudjelovati u sučeljavanju.

Prvenstveno se to odnosi na nezavisnog kandidata Daria Juričana, koji je sudjelovao pod geslom “Korupcija svima, a ne samo njima”  On je izvrstan po parodiji koju izvodi, ali izbori za Predsjednika države nisu performans, već ozbiljan politički događaj.

Drugom  kandidatu, odnosno kandidatkinji, Katarini Peović  nije uopće bilo mjesto  u sučeljavanju na javnoj TV, zbog njene agresivne yugonostalgičarske retorike i veličanje Josipa Broza Tita koji je deveti  na listi najvećih zločinaca 20. stoljeća odgovoran za smrt 1.170.000 ljudi.

HRT, i sama predsjednička kandidatkinja očito se prave nemušti da ne znaju za  Rezoluciju Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, koja jasno i nedvosmisleno osuđuje komunizam i fašizam, kao isto zlo. No nije to prva takva Rezolucija, njoj su prethodile

 •   Rezoluciju 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarističkih komunističkih režima koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 26. siječnja 2006.,
 • Rezoluciju od 2. travnja 2009. o europskoj savjesti i totalitarizmu
 • izvješće Komisije od 22. prosinca 2010. o sjećanju na zločine totalitarnih režima u Europi
 • zaključke Vijeća od 9. i 10. lipnja 2011. o sjećanju na zločine totalitarnih režima u Europi,
 • Varšavsku deklaraciju od 23. kolovoza 2011. o Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih režima,
 • zajedničku izjavu koju su 23. kolovoza 2018. dali predstavnici vlada država članica EU-a u spomen žrtvama komunizma,

Uzimajući u obzir sve navedene Rezolucije Katarina Peović sa svojom komunističkom, jugofilskom i  antihrvatskom retorikom nije mjesto među kandidatima za Predsjednika Republike Hrvatske. Za dr.Tuđmana  kaže da je kršio ljudska prava, vodio zločinačku politiku u BiH, kriv je za pljačkašku pretvorbu i privatizaciju., a veliča zločinca Tita!

Prof. dr. sc. Katarina Peović, rođena je 1974. godine i čudno je da sa tolikom količinom mržnje govori o prvom hrvatskom predsjedniku, s obzirom na to da je svega 16 -tak godina života provela u bivšoj Jugoslaviji ,  a kada je počeo Domovinski rat sa 16 godina se baš i njie mogla još politički profilirati.

Rukovanje prije sučeljavanja-Milanović-Peović-desno na fotografiji-Foto-screenshot

A najveća tragedija  po hrvatski nacionalni interes je što profesorica Peović predaje na Filozofskom fakultetu, uči i odgaja našu mladež sa svojim antihrvatskim svjetonazorom.

Članica je stranke Radnička fronta (RF), politička stranka radikalne ljevice, osnovana 20. ožujka 2015. u Zagrebu, koja zastupa

Ideologija izravna demokracija
antifašizam
antiklerikalizam
demokratski socijalizam
eko-socijalizam
socijalistički feminizam
postmoderni neomarksizam
e-demokracija

Nije sporan  program stranke na osnovu koje je registrirana u Monistarstvu uprave, ali je sporno prema  Rezoluciji  EU Parlamenta  od 19.rujna  2019. godine  vezivanje, te stranke uz ideologiju bivšeg totalitarnog, zločinačkog Yugo režima propale i sada nepostojeće države!

Katarina Peović pokazala je kako je vezivanje RF za yugoideologiju negativno utjecalo na njeno ponašanje prigodom ovog sučeljavanja.  Nije se htjela rukovati sa Kolindom Grabar Kitarović, što je osnovna gesta kulturnog ponašanja, a to samo dokazuje zagriženost i isključivost njene ideologije.

Na svom FB profilu Katarina Peović je navela razloge zbog kojih se nije htjela rukovati sa KGK. Svi ti razlozi proizlaze iz njene ideološke isključivosti i zagriženosti , a to su;

 • KGK je u studenom prošle godine za zasluge u ratu odlikovala Tanju Belobrajdić protiv koje je podnijeta kaznena prijava koja je sadržavala svjedočanstva dvadeset i četiri zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru Lora u Splitu.

Međutim K. Peović nije uzela u obzir da je Tanja Belobrajdić oslobođena optužbe! Tanja Belobrajdić žrtva je silovanja i maltretiranja nakon okupacije Vukovara. Isto tako K.Peović nikada ne progovara o 30 000 hrvatskih branitelja koji su prošli brutalna premaćivanja i torture srpskih logora. Ne opravdavajući jedan zločin drugim, ipak je potrebno biti objektivan a ne isključiv!

 • KGK je odbila oduzeti odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, među kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordić osuđeni za ratne zločine.

Šestorica osuđenih u Hagu , sudjelovali su kao branitelji u velikosrpskoj agresiji na hrvatski narod u BIH i odlikovani su za doprinos u obrani od velikosrpskog i JNA agresora ! To je jedan događaj , a njihova osuda je drugi događaj koji je uslijedio vremenski kasnije i ne može se retrogradno nekome oduzimati odličja!

 • KGK je aplaudirala Mađarskoj po pitanju izbjegličke krize, zazivala vojsku na granicama, za američku televiziju CNBC izjavljivala da izbjeglice nanose štetu hrvatskom turizmu (što statistike nisu pokazale), ona potiče nezakonito postupanje policije prema imigrantima koje se push-backovima kroz zelenu granicu protjeruje u BIH

Ne vidim u čemu je pogrešila KGK u odnosu na ponašanje Mađara, koji  štite svoju zemlju i čuvaju svoje granice!

 • KGK je u svojem mandatu poticala “bolne rezove”, ekonomske mjere štednje, te doslovno pozivala strane diplomate da pojačaju pritisak na lokalne političare kako bi “proveli nužne reforme”, što će reći da pojačaju pritisak u smjeru rezanja radničkih prava, radnih mjesta, mirovina, izdavanja za zdravstvo i obrazovanja.”

Katarina Peović pod nužnim reformama društva unaprijed vidi  atak na radništvo, što nije točno i ne mora biti. Radnici se mogu udruživati i djelovati putem sindikata u borbi za svoja prava, tako da je ova točka čista izlika, odnosno opravdanje. Radnici Uljanika nisu mogli obraniti svoja radna mjesta, RF nije mogla isto tako nište napraviti, jer se odluke o Uljaniku nisu donosile u samom Uljaniku, već na stranačkim tijelima

 •  KGK je poticala militarizaciju društva, zagovarala izdašno financiranje vojske, poticala kupovine oružja, skupih vojnih aviona, jačala ulogu Republike Hrvatske u NATO-u i poticala još izdašnije financiranje vojnih misija!

Hrvatska je članica NATO saveza i kao takva mora poštivati uvjete po kojima je primljena u NATO savez. Hrvatski vojnik ima dužnost braniti  integritet i suverenitet države Hrvatske, pa ako zatreba i na samoj granici. S obzirom na susjedstvo, Srbiju, koja se naoružava i iskustvo iz nedavne prošlosti, po kojoj je vidljivo da se Srbija nikada nije i neće odreći svoje ekspanzionističke velikosrpske politike, hrvatska vojska  se mora itekako stalno modernizirati i ulagati znatna financijska  sredstva u njeno jačanje. Katarina Peović nema nikavih domoljubnih  osjećaja prema hrvatskoj državi i hrvatskom narodu,  ona hrvatsku državu smatra samo privremenom, dok se ne steknu uvjeti za neku novu Jugoslaviju i stoga joj smeta sve što se poduzima za obranu i jačanje hrvatske države. To je vidljivo iz svih njenih javnih istupa i nastupa!

Sva ova opravdanja koja je napisala Katarina Peović samo služe da bi  prikrila svoju  ideološku i političku zagriženost, uskogrudnost i netrpeljivost prema neistomišljenicima. Daleko je to od demokracije, pluralizma a o toleranciji ni spomen!

U sučeljavanju Katarina Peović pokazala je baš svu ” raskoš” naslijeđenog yugokomunističkog odgoja, kojeg karakterizira nekultura, nepristojnost, arogancija, agresivnost , netrpeljivost i mržnja prema neistomišljenicima.

“Škoro kaže da bi pomilovao čovjeka osuđenog za ubojstvo 43 civila koje su ubile njegove postrojbe u Pakračkoj poljani. “Merčepovci” su bili poznati po posebnoj okrutnosti, mučenjima zatvorenika koje su spajali na struju, palili plamenom iz boce plina, zalijevali octom po genitalijama i očima. Merčepovci su ubili i 12-godišnju djevojčicu Aleksandru Zec i njezine roditelje.
Sramim se da ću s takvim čovjekom danas stajati u istoj prostoriji i učinit ću sve da to i pokažem.” jedan je od statusa na FB Katarine Pejović, na što sam morala reagirati.

Katarina Peović  bez imalo srama veliča zločinca Tita i njegov zločinački totalitarni komunistički režim, tu za nju nema srama, a on je dokazani svjetski zločinac, sa 1 170 000 ubijenih u vrijeme njegova režima!

Bez imalo srama, licemjerno, spominje Aleksandru Zec, ali ni spomena na 402 djece koji su poginuli kao žrtve velikosrpske agresije! Očito jedna  žrtva Aleksandra Zec je Katarini Peović veća i značajnija, nego 402 hrvatske djece poginule u Domovinskom ratu?

Licemjerno bez imalo srama govori o Tomislavu Merčepu, kao zločincu, a on je osuđen po zapovjednoj odgovornosti, i odslužuje svoju kaznu! Ali ni spomena, ni usporedbe sa Titovim zločincima, koji su stotine tisuća ljudi pobili i pobacali u kraške jame, rudnike i rovove. Ni spomena na ubojice iz  Vukovara koji su pjevali” Slobo šalji nam salate, bit  će mesa, klat ćemo Hrvate!”???

Pa kada već ima osjećaj srama, kako to da se Katarina Peović ne srami da je EU Parlament još 19.rujna 2019.godine izglasao Rezoluciju kojom se izjednačuju komunizam i fašizam kao isto zlo, a ona  se oglušila na tu Rezoluciju, prave se da je nema i ne pada im na pamet da je sprovedu u djelo.!

I unatoč svim navedenim Rezolucijama Katarina Peović pojavi se provokativno na predaji potpisa sa crvenon zvijezdom na prsima! To je smišljena  provokacija, jer ona ni razmišlja koliko još ima ljudi koji nisu pronašli svoje mrtve, a žrtve su baš te crvene zvijezde!

PEOVIĆ ZVIJEZDA

O Crkvi i vjeronauku

” Vjeronauku nije mjesto u školi, Vatikanske ugovore treba raskinuti. Ne možemo niti locirati koliko novaca se izdvaja za Crkvu.”

Eto komunistima je Katolička crkva uvijek sporna, jer ne mogu postojati dvije vjere, dvije ideologije komunizam i kršćanstvo! Isto tako Katarina Peović ni jednom riječi da spomene koliku imovinu su komunisti oduzeli Crkvi, nju samo interesira koliko se izdvaja za crkvu?

Samo je mržnje potaknula ubojice, mržnja zbog vjere, zbog zla koje je donio komunizam, koji nije dopuštao nikakvu vjeru, nikakvo samostalno i osobno razmišljanje, jer je Partija bila njihova majka, otac, djeca i vjera. Partija je bila gospodar duha i tijela čovjeka u komunizmu, čovjek je bio rob Partije, Partija je mislila za sve članove i sve građane . Što je pojedinac u odnosu na snagu komunističke partije? Partija ga je smjela ubiti duhovno i tjelesno, ako je skrenuo sa njenog puta. Sljednici Komunističke partije stalno ponavljaju istu mantru, da su donijeli slobodu i humanizam, a ne vide da su zapravo donijeli ropstvo, gore nego u robovlasničkom društvenom uređenju, ropstvo gdje je gospodar-Partija odlučivala o životu i smrti svakog pojedinca u Državi.

Robovlasnik je oslobađao svoje robove, postali bi slobodnjaci i nitko ih više nije smio potjerati u roblje, ali komunistička Partija nije nikada oslobodila nikoga svoje ideologije, nikoga pustila iz svojih kandži. Dan danas su njeni sljedbenici duhovni zarobljenici njene ideologije. za razliku od vjere u Isusa Krista, koji je radi nas ljudi podnio mučeništvo i dao nam slobodu i ljubav, bezgraničnu ljubav prema Bogu i prema svakom čovjeku!

Istu isključivost i licemjerstvo Katarina Peović   pokazala je napadom na Miroslava Škoru, ali čovjek je ostao smiren i nije nasjeo na njeno arogantno i agresivno prozivanje.

Oštro prema klasnom neprijatelju, jasno pro-radnički, internacionalistički, antifašistički!

Antifašizam je nestao sa prvim od strane partizana- komunista, ubijenim istarskim rodoljubom, svećenikom ili pripadnikom talijanske nacionalne manjine nakon 1945, godine. I od onda se nitko nema pravo nazvati antifašistom. Kako u Istri, tako i u drugim dijelovima Hrvatske.

Komunistički antifašizam nestao je sa prvim ubijenim na Bleiburgu, križnom putu, Hudoj jami, Kočevskom rogu i drugim stratištima diljem Hrvatske! Nestao je uspostavom komunističke diktature, nestao je na Golom otoku, nestao je ubojstvima hrvatskih domoljuba diljem svijeta! Masovni ubojice i egzekutori nemaju se pravo nazivati antifašistima!

Autor / Lili B enčik