Utorak, 23. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

ZSS obilježava 32 godine postojanja: Oličje ste predanosti, domoljublja i profesionalizma

Hrvatska vojska u četvrtak 18. svibnja 2023. obilježava 32. obljetnicu osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dan Zapovjedništva specijalnih snaga.

Zapovjedništvo specijalnih snaga elitna je postrojba, koja je posebno opremljena, obučena te uvježbana za najzahtjevnije operacije, a njegovim pripadnicima ministar obrane Mario Banožić uputio je prigodnu čestitku:

“Poštovane pripadnice i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga,

čestitam vam obljetnicu ustrojavanja!

Od prvog dana pa sve do danas, bili ste vojnici koji uvijek dobivaju zadaću i izazov više, ali ostajete uvijek tihi, nepokolebljivi i uspješni!

Dali ste poseban obol u obrani Domovine i stvaranju moderne Hrvatske vojske te na prvoj crti s hrvatskim narodom stvarali samostalnu, slobodnu i neovisnu hrvatsku državu.

U svim ključnim operacijama za oslobađanje naše Domovine, imali ste vitalnu ulogu, a iz svih svojih borbi uvijek izlazite kao pobjednici.

Bili ste i ostali jedna od glavnih i najvažnijih sastavnica naših Oružanih snaga, vi ste snaga Hrvatske vojske koja čini razliku i našu vojsku stavlja rame uz rame s velikim vojnim silama.

Projektima modernizacije koje provodimo u Hrvatskoj vojsci ovu elitnu postrojbu učinit ćemo još moćnijom i spremnijom, jer svjesni smo koliko ste važni za svaku vojnu zadaću.

S pravom vas nazivamo elitom Oružanih snaga Republike Hrvatske i time se ponosimo.

S poštovanjem i u molitvama, prisjećamo se svih hrvatskih specijalaca koji su svoje živote položili u ostvarenju pobjede u Domovinskom ratu.

Nastavite njihov put! Budite nepobjedivi, budite pobjednici – Viribus Unitis!”

Najnovije

Penava: Spremni na sastavljanje većine, na oporbu, ali i na nove izbore

Screenshot: HRT   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je na konferenciji za novinare da je DP spreman na formiranje vlasti, na četiri godine u oporbi,...

Imamo braniteljsku Hrvatsku

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Hrvatske kockice se polako slažu. Kao što smo u nogometu složili ekipu vatrenih koje uz nogometno znanje resi i ljubav...

IDS okupio neobičnu koaliciju za EU izbore

Foto:Običan.info   IDS-ov europarlamentarac Valter Flego potvrdio je u ponedjeljak Hini da su okupili blok centrističkih stranaka, uz potporu nacionalnih manjina, koji će zajednički nastupiti na...

Rusija upozorava Europu: ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti

Foto:Pixabay   Saveznica predsjednika Vladimira Putina upozorila je u utorak Europu da je Rusija već napisala zakon za odmazdu ako Zapad zaplijeni gotovo 300 milijardi dolara...

Evo Milanoviću šanse suprotstaviti se Plenkoviću!?

Najava predsjednika HDZa kako će predvoditi listu za Europarlamentarne izbore potez je lidera koji pršti opravdanim samopouzdanjem i pojačava osjećaj pobjedničke atmosfere u stranci!   Svaka...