Zuckerberg proslavio 34. rođendan: Otkako je pokrenuo Facebook, Marku svakog dana ubacimo u džep 14,5 milijuna dolara

Prema podacima Forbesa, na svoj 34. rođendan težak je 74 milijarde dolara, a kad se to preračuna proizlazi da je svakog dana svog života zaradio 5,97 milijuna dolara...

Tvorac Facebooka Mark Zuckerberg proslavio je svoj 34. rođendan. Iako u zadnje vrijeme, nakon afere Cambridge Analytica, baš i nema pretjeranog razloga za slavlje, Zuckerberg i dalje može biti spokojan barem što se financija tiče.

Naime, prema podacima Forbesa, na svoj 34. rođendan težak je 74 milijarde dolara, a kad se to preračuna proizlazi da je svakog dana svog života zaradio 5,97 milijuna dolara. Nije loše? Od njega ipak ima jedan uspješniji, osnivač Amazona Jeff Bezos. Ne samo da je Bezos najbogatiji čovjek na svijetu, imovina mu se procjenjuje na 132 milijarde dolara, već ima i najipresivniju prosječnu dnevnu zaradu od 6,8 milijuna dolara.

Reuters

Foto-Reuters/Osnivač i šef Amazona Jeff Bezos

 

Bill Gates, koji je 1987. u svojoj 31. godini postao najmlađi milijarder ikada, drugi je najbogatiji čovjek s Forbesove liste. S obzirom da je napunio 62 godine prosjek mu je pao na “samo” 4 milijuna dnevno, dok je treći s liste Warren Buffet u svojoj 87. godini zadržao impresivan prosjek od 2,7 milijuna dolara dnevno.

No, ako Zuckerbergu računamo samo razdoblje otkako je pokrenut Facebook, onda mu dnevna zarada ide do fascinantnih 14,5 milijuna dolara. A unatoč aferi, cijena dionice tvrke i dalje raste, samo ove godine zabilježen je skok od 6 posto.

A.K.