Dok Divjak svojom reformom teži uništiti sve državotvorne odrednice,na drugoj strani Srbija ne pokazuje ni minimum kajanja podlo potpirujući vatru…

Ni najgori komunistički agitprop (agitacija i propaganda) nije ravan ovom koji prakticiraju utjerivači 'Škole za život'...

Pratim od početka priču o „novom kurikulumu“, koja se otegnula kao trakavica i zaokružila kao balon.Od Borisa Jokića do Blaženke Divjak. Predugo bi bilo nabrajati sve koji su se u krugu pojavljivali do trena kada se on konačno zatvorio… Njegov početak, kojeg u svijesti promatrača predstavlja Jokić, i kraj (kojeg simbolizira današnja ministrica Divjak) razlikuju se samo u sitnim varijantama – u promjeni naziva (Cjelovita kurikularna reforma; Škola za život) i prezentaciji za javnost, ali se ne mijenja njegov smisao, sadržaj ni cilj. Naime, iz kruga se vještim manipulacijama i medijskim akrobacijama izbacilo sve one stručnjake i dobronamjernike koji su pokušali nešto promijeniti, svjesni šupljine i praznine „careva novog ruha“. Cirkuskim žongliranjem, uz osmijeh, na kolima koja ruše sve pred sobom, oglušujući se na upozorenje  stručnjaka, nastavlja se kotrljati nešto za što nitko ne zna na što će sličiti. Zna se za sada samo da u tom novom obrazovanju neće biti odgoja, nego ideologije koja se pokriva tim pojmom (Građanski odgoj, Zdravstveni odgoj). Zna se da je zajamčena razgradnja identiteta ako se nastava povijesti ne utemelji na istini i svježoj, kolektivnoj narodnoj memoriji o Domovinskom obrambenom ratu, na čemu trenutno nastoji radna grupa u kojoj su stručnjaci za hrvatsku povijest. Sigurno je da će se razarati duše i umovi mladih legitimiranjem i legaliziranjem neprimjerene lektire u kojoj ima svih vrsta izopačenosti: od incesta, preko pedoflije i homoseksualnih i drugih orgija do silovanja životinja (gdje ste zaštitnici životinja? zaštitnika djece i tako, očito, nema!) Hoće li radna skupina za hrvatski jezik moći nešto promijeniti?

Znajući da postoje lobiji koji ovakve stvari planski promiču, da postoje ljudi u politici koji tako otvoreno i bezočno lažu i služe zlu za probitak i materijalnu korist, hvata me sve veća briga za budućnost naše djece, u domovini koju smo krvlju obranili uz nadljudske žrtve i Božju pomoć.

Pogotovo brinem nakon objave komentara prof. dr. Slavena Leticena Facebooku o pripremljenim pitanjima koja su djeca s papira čitala obraćajući se ministrici pri njenoj posjeti njihovoj Osnovnoj školi Jabukovac (Zagreb), gdje je promovirala „Školu za život“. Naslov toga komentara glasi:”Beskrupulozni AGITPROP ministrice Blaženke Divjak Smješke”.

Ako Letica, koji je reformu pratio iz bližeg i stručnijeg motrišta nego ja, a motiviran brigom za svoje unuke, napiše:„U ‘Školi za sve’, nažalost, sve je jedna velika laž i prevara“, nije li to kucanje na savjest nama ostalima? Svaka laž donosi zlo, svako ignoriranje zla dovodi do njegova jačanja. Lakše je zaustavit grudu nego lavinu!Udarac grude ostavit će modricu, lavina će nas uništiti. Dokle ćemo kao slijepi i gluhi nijemo promatrati što nam rade djeci?

Ne može čovjek ne reagirati na sljedeće njegove riječi: „Ako zanemarimo sve ostalo, kakva se odgojna i pedagoška poruka upućuje konkretnoj dječici, ali i djeci diljem Hrvatske, kad ih se staljinistički prisiljava da postavljaju pitanja na koja Smješka i njen ‘laboratorij slave’ žele odgovoriti.

Ni najgori komunistički agitprop (agitacija i propaganda) nije ravan ovom koji prakticiraju utjerivači ‘Škole za život’.

Kako je Smješkin PR već usvojio obred dočeka totalitarnih vladara u osnovnim školama s buketima cvijeća, samo ih korak dijeli od obreda dočeka sa Smješkinim fotografijama.

Na kraju: baš me zanima kada će na najnoviji primjer zlouporabe malene djece u političke svrhe reagirati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, kći moje profesorice i prijateljice Savke Dabčević Kučar”.

Dakle, ako je ministrica spremna za slavu i probitak na ovakve smiješne smicalice, onda to nije smiješno nego opasno. Znači da je cilj smišljeno određen i da se prema njemu ide svim sredstvima.

Možda zato nema odgovora na pitanja upućena njoj i Plenkoviću, na upite saborskih zastupnika (Bulja), možda se zato ignoriraju i prešućuju negativne recenzije institucija i pojedinaca u stručnim i javnim raspravama, možda se zato „educiraju“novim pojmovima i pristupimate značkama (kao djeca! ) nagrađuju profesori kako bi ih se zamorilo pa da „voze onako kako se od njih traži“. Je li ministrica dobila 2,8 milijuna kuna za nagrade onim profesorima koji će najposlušnije odraditi zadatke? Tako će s reformom biti kao i sa Istanbulskom konvencijom. Pod krinkom zaštite žena od nasilja uvela se rodna ideologija, ovdje će se pod krinkom reforme rastočiti odgoj i obrazovanje, uništavati moral, istina, razum, a nastavnici će po novom kurikulu umjesto odgoja i obrazovanja biti propagandna mašinerija novih ideologija, služeći zapravo nevladinim agencijama, a ne dječjim interesima. A sve ide mic po mic. Sinkronizirano.

-RATNI ZAPOVJEDNICI POSTAVILI VAŽNA PITANJA ANDREJU PLENKOVIĆU O KURIKULU POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!…

Pratim pozorno što će biti s radnim skupinama za povijest i hrvatski i njihovim prijedlozima. Ako ne budu prihvaćeni, to će biti jasan znak da se s pozicije vlasti napada na nacionalnu sigurnost moderne, suverene Hrvatske, nastale na temelju pobjede u Domovinskom ratu, kada je hrvatski narod i zemlja Hrvatska bila pod udarom velikosrpske agresije. U tom je slučaju i rasprava o kupnji borbenih zrakoplova, jačanju vojske samo dimna zavjesa za pozadinsko djelovanje. A predstava o demokraciji farsa i lakrdija, počev od Ustava i spriječenih referenduma do stranaka i njihovih isprepletenih interesa. 

Ako netko može s 1,5 % potpore birača ugroziti opstojnost države, onda je ovaj „demokratski“ i „izborni“ sustav puno sofisticiraniji i pokvareniji od nasilnog Titova partijskog jednoumlja.

…Prof. Matko Marušić: S NOVOM ŠKOLSKOM GODINOM, PRIVIDNO PROBNO, POČINJE PROTUHRVATSKI ŠKOLSKI PROGRAM!

Dok Divjak svojom reformom teži uništiti sve državotvorne odrednice, a poglavito povijest, jezik, književnost, kulturu, tradiciju, moral i svjetonazor, na drugoj strani Srbija ne pokazuje ni minimum kajanja, nego nastavlja svoju politiku iz devedesetih. Prije samo dva dana podigla je lažnu optužnicu protiv, ni manje ni više nego podpredsjednika hrvatske Vlade i ministra obrane.

Sve vodi zaključku da iza svega što se događa pred našim očima ima dublja pozadinska mreža u koju nas Zli želi uloviti preko pokvarenih, korumpiranih, pohlepnih i slavohlepnih pojedinaca, ali i preko naše pasivnosti, naših sebičnih interesa, našeg žmirenja na zlo u vlastitoj duši i u društvu. Dužni smo reagirati, ako ni zbog čega, onda zbog budućnosti naše djece. Nije li sramotno da su borci za prava životinja glasniji od svih nas i od  plaćenih pravobranitelja djece?

Piše / Roko Mijić-Braniteljski portalNapomena;

Uredništvo Braniteljskog portala ,pomno prati rad , radne skupine kojoj je produžen , rok za rad a kojeg je ministrica Divljak odredila do 03, siječnja 
-Radna skupina iz kurikula povijesti po našim spoznajama predložio je i napisao potpuno novi sadržaj ,u odnosu na predloženi.
-Taj predloženi i napisani novi sadržaj ,realno i istinito prikazuje događanja iz najnovije Hrvatske povijesti.
Poglavito se to odnosi na Domovinski rat ,koji nas najviše zanima i istinito i argumentirano da bude uvršten u kurikul povijesti.
-Po našim saznanjima na pojedine članove ,radne skupine vrši se veliki pritisak.
Svim braniteljima ali i građanima ,nadamo se da je jasno , ovo je zadnja crta obrne o stvarnim i istinitim događajima u domovinskom ,ratu .
-Ta istina već do sada gotovo da je u potpunosti obezvrijeđena od strane .hrvatskih političara ,medija ,nevladinih udruga i pritisaka iz EU.!
Ako ministrica i Premijerov savjetnik Radovan Fucks ,odbace prijedlog ove radne skupine ,onda je jasno da će to biti pogubno za opstojnost RH!
 Uredništvo Braniteljskog portala

Comments are closed.