FOTO – VIDEO Papa pješice napustio Vatikan… hodočastio i molio za prestanak pandemije koronavirusa…

Papa je svojom molitvom zazvao kraj pandemije koronavirusa koja pogađa Italiju i svijet, molio je za ozdravljenje mnogih oboljelih, sjetio se tolikih žrtava i molio da njihove obitelji i prijatelji pronađu utjehu i podršku...

Papa Franjo je u nedjelju 15. ožujka, nedugo nakon 16 sati, napustio Vatikan i privatno posjetio baziliku Santa Maria Maggiore kako bi se u molitvi obratio BDM, Salus populi Romani, čija se ikona čuva i štuje u toj bazilici, prenosi Fratellanza umana…

Kako prenosi Fratellanza umana, prolazeći pješice kroz Via del Corso, kao na hodočašću, Sveti Otac je stigao do crkve San Marcello al Corso, gdje se nalazi i čudotvorno raspelo koje je 1522. u procesiji nošeno kroz gradske četvrti kako bi prekinulo “Veliku kugu” u Rimu.

Papa je svojom molitvom zazvao kraj pandemije koronavirusa koja pogađa Italiju i svijet, molio je za ozdravljenje mnogih oboljelih, sjetio se tolikih žrtava i molio da njihove obitelji i prijatelji pronađu utjehu i podršku.


Njegova molitva bila je upućena i za zdravstvene djelatnike, liječnike, medicinske sestre i za sve one koji u današnje vrijeme svojim radom omogućuju funkcioniranje društva.

Oko 17.30 sati Sveti se Otac vratio u Vatikan.

Fotografije: Fratellanza umana

L.K.