(FOTO-VIDEO)”SRITAN TI ROĐENDAN IVICA ARBANAS LIPI- ZAPOVJEDNIČE OBRANE VUKOVARA! “ISTINA O VUKOVARU!!

LUPI PETAMA I RECI EVO SVE ZA HRVATSKU...

Ivica Arbanas-Lipi -zapovjednik obrane Vukovara proslavio je svoj 51 rođendan uz svoje suborce kao i mnoge prijatelje i obitelj, koji su mu priredili veliko iznenađenje, kojem se Ivica nije ni u snu nadao…O svemu tom je na svom Facebooku svoju posvetu tom slavljeničkom danu napisao Josip Deur koji je ujedno i organizirao ovaj prekrasan događaj pun emocija i ponosa..VIDEO.

LUPI PETAMA I RECI EVO SVE ZA HRVATSKU…

Lupio si ti moj Ivica Arbanas Lipi što upravo dokazuje i ova slika koju je naslikao Hrvatski umjetnik Damir Kukavica a kroz svoj “umjetničko likovni izričaj” prokazao toliko skrivanu ISTINU o obrani i stvaranju domovine te ti istu darovao povodom proslave 51. rođendana!…

Ivica Arbanas -Lipi na umjetničkoj slici koju je naslikao hrvatski umjetnik i slikar Damir Kukavica– na kojoj je Ivica Arbanas kao zapovjednik obrane Vukovara donio odluku da se ruše agresorski jna zrakoplovi-Viknuo je Luka opali i mladi hrvatski branitelj Luka Andrijanić opalio je srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu. Dogodilo se to u Vukovaru…

(FOTO-VIDEO) VUKOVAR-ZAPOVJEDNIK IVICA ARBANAS -LIPI JE VIKNUO-“LUKA OPALI” OPALIO JE I OBA SU PALA Luka Andrijanić , srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu…

-Evo već dva dana skupljam hrabrost i molim dragog Boga i Isusa Krista da mi daju dar pisanja i mudrosti preko Duha svetoga kako bi mogao napisat koju rečenicu povodom proslave tvog 51. rođendana za koji nisi znao da ga organiziramo ali si možda mogao naslutit?!
Jednostavno kada krenem od silnog uzbuđenja i emocija suze krenu same od sebe te me stegne knedla u grlu što od ponosa što od tuge, ali nadam se da ću uspjeti uz Božju pomoć napisati sve ono što osjećam kao i što ti zaslužuješ.

Prvo bih se zahvalio svim prisutnima što su se bez pogovorno odazvali i stavili na raspolaganje na moj prijedlog povodom organizacije tvog 51. rođendana za kojeg nisi znao a zaslužio si to svojim herojskim djelima!

Još jednom svim Vama jedno veliko hvala poštovani Ivičini suborci i prijatelji a ponajviše hvala njegovoj supruzi Sanji kao i djeci Ivanu i Katarini koji su sve to znali a vješto su to od njega skrivali zadnjih mjesec dana kada sam to i najavio!

Hvala i onima koji su trebali doći a na koncu su bili spriječeni teškim zdravstvenim problemima i obiteljskim obavezama, ne brinite vaš iskrene čestitke sam mu prenio.
Hvala vam svima od srca kako u moje ime tako i u ime našeg prvog zapovjednika obrane Grada Vukovara Ivice Arbanasa Lipog!

Neznam što napisati osim da vas sve skupa pozovem da pogledate ovaj video uradak ,kako dočeka tako i govora u kojima su se slavljeniku obratili kao suborac Ivan Dok Anđelić najpoznatiji Vukovarski heroj te Ivičin zamjenik 4. Vukovarske Bojne 3. Gardiske Brigade sa brutalnim govorom ISTINE O HEROJSKOJ OBRANI VUKOVARA, istine koju mnogi do sada niste imali priliku čuti ,a govor je kod svih prisutnih izazvao suze, suze što od ponosa što od nepravde koju si doživio kako od samog državnog vrha tako i od pojedinih predstavnika Grada Vukovara koji vam ni dan danas nisu za sva vaša herojska djela rekli hvala, ne da vam nisu rekli hvala već su vam ista ta djela pokušali i oteti te ih prepisati nekom drugom i zato nek ih bude sram i stid!

Vrijedi poslušati govor i legendarnog Generala, Hrvatskog Saborskog zastupnika gosp. Željko Glasnovića koji je imao priliku upoznati 1994. godine našeg Ivicu Arbanasa Lipog i u susjednoj BIH kada je Arbanas sa svojom elitnom postrojbom “84. Bojnom TERMITI 9. Gardiske Brigade” došao na hitan poziv Generala Ante Gotovine riješit bezizlazan problem na Šator Planini!

I za kraj, kada svi Vi sve ove govore poslušate ,znam da nećete moć ostat ravnodušni te da će vam krenut suze, ali znajte da ćete ujedno i shvatit razlog zašto se naš brat Ivica tako rijetko pojavljuje u medijima kao i zašto su se povukli mnogi drugi istinski heroji domovinsko-obrambenog rata!

Bog te blagoslovio svim milostima dobri naš brate po Kristu Isusu Ivica Arbanas te još jednom iskreno i od srca želim ti sretan 51. rođendan, napisao je na svom Facebooku organizator proslave rođendana Ivice Arbanasa Lipog, zapovjednika obrane Vukovara, Josip Deur…

M.M /Braniteljski portal