HRVATSKE BRANITELJE OSUĐUJU! A kad će „oni“- srpski agresori odgovarati za spaljene hrvatske kuće i sela?…

SUDE NAM JER SMO OBRANILI HRVATSKU...

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu kojom je ratni zapovjednik izviđačke satnije 9.gardijske brigade Josip Krmpotić osuđen na tri godine zatvora za paljenje i uništavanje kuća u srpskim selima tijekom akcije Medački džep 1993., (24. sata, 14.5.2020.)…

Ne ulazeći u presudu Vrhovnog suda (sud je sud!) ovom se odlukom (ukupna je šteta  oko 600 tisuća kuna) postavlja i pitanje svih pitanja:

Kako to da od 1991., pa do danas još nitko nije odgovarao, čak ni po tzv. zapovjednoj odgovornosti za PRVO hrvatsko spaljeno selo Ćelije (7, 8. i 9.. srpnja 1991.)?

Ovo selo je srpski agresor duže vrijeme držao u okruženju, bez dostave hrane i sanitetskog materijala, a uz to ga svaki dan razarao. Nakon što su ga spalili i opljačkali, a preživjele istjerali, jednostavno su ga zapalili. Danima u njega nije mogla ući „ni muha“, a kamoli novinari. Kad su im ipak dozvolili (zločinačka JNA) ugledali su strahote kakve se ne zaboravljaju.

Ok. Idemo dalje. Kad će i hoće li ikada netko odgovarati zbog uništenog, spaljenog, razorenog sela Škabrnje, u kojem su samo u jednom danu zločinačka JNA i „pobunjeni Srbi“ (zločinačka vojska) masakrirali sve one koje su 18.studenoga 1991. zatekli u selu?

A što je s odgovornošću za spaljeno još jedno hrvatsko selo- Kijevo (27. kolovoza 1991.)? O tome se više ne govori ni piše, kao da se nije dogodilo.  Nakon okupacije Kijeva, srbočetnici su barbarski, do temelja, eksplozivom srušili župnu crkvu Sv. Mihovila, selo je opljačkano pa spaljeno, a mnogi hrvatski branitelji i civili odvedeni u logore.

O  Gradu junaka Vukovaru da i ne govorimo, kao ni o Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom…pa sve do rušenja Dubrovnika.

Ako je netko kojim slučajem (zabunom?) za ta i druga srpska i ina zvjerstva ogovarao onda su to bili trećerazredni „junaci“, ala ona baba koja je odgovarala da je „sama“ srušila i poubijala sve u Škabrnji!

Dakle, gospodo i drugovi, nemojte se ljutiti, ali Hrvatska se branila i od tzv. srpskih civila koji su često pucali (pa i stariji ljudi) po hrvatskoj vojsci i civilima!

A zločini koje smo istaknuli dogodili su se isključivo zbog toga jer su to bila hrvatska sela (Ćelije, Škabrnja, Kijevo…).

Stoga nas zanima, kad će netko odgovarati i za spaljena hrvatska sela, ali i za štošta drugo u hrvatskom Domovinskome ratu?

Vrijeme je.

M. P.