Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je odlučujuću utakmicu protiv Belgije…Nema opuštanja jer nema popravnog!

"Ne razmišljamo o onome što se zbiva u Belgiji, to nam nije bitno. Razmišljamo o njihovim vrlinama i dobrim igrama unatrag pet godina. Nisu oni zaboravili igrati nogomet preko noći, oni su druga reprezentacija svijeta, a mi smo na 12. poziciji"...

foto-facebook

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je odlučujuću utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, protiv Belgije.

Nema zavaravanja Belgijom

“Četiri je godine Belgija prva na ljestvici najboljih. Sjajna su reprezentacija i ne bismo prije početka natjecanja izabrali ovu utakmicu da bude odlučujuća. Nećemo se zavaravati njihovom lošijom prezentacijom u prva dva kola, i njima je ovo ključna utakmica jer hoće proći skupinu. Spremni smo i idemo probati riješiti susret u svoju korist. Nećemo ići na bod koji nam je dovoljan jer igra na bod uvijek donese nešto loše. Moramo igrati kao protiv Kanade, digli smo ljestvicu kvalitetne energije, trke”

Nema popravnog

“Nema popravnog, ili jesmo ili nismo, presudna je utakmica i nama i njima. Bitno je da Hrvatska bude na svojoj razini. Bit će teže nego protiv Maroka i Kanade, uz svo poštovanje prema njima, Belgija je klasa više”

Nema razloga za velike promjene

“Odigrali smo dobro protiv Kanade, svi su dali svoj doprinos – i prva postava i oni koji su ušli. Nemamo razloga puno mijenjati, ali sve ćemo proanalizirati i donijeti najbolju odluku poslije zadnjeg treninga”

Nema opuštanja

“Držati Belgiju na vrhu može samo sjajan stručnjak i sjajan čovjek, ne smijemo se opustiti niti sekunde protiv vrhunskog izbornika kao što je Martinez, koji će znati kako postaviti igru. Imamo vjeru i ne smijemo popustiti, moramo biti spremni na tešku borbu, mi čekamo vrhunsku Belgiju i vrhunske igrače, svi su tu uvjeti za veliku utakmicu”

Romelu Lukaku

“Pretpostavljamo da će Lukaku početi utakmicu, što će im promijeniti način igre jer će on čuvati loptu dok se priključi vezni red. To moramo osujetiti. Teško se hrvati s njime, treba ga pametno pokrivati i spriječiti mu dotok lopte. Nije mnogo igrao u zadnje vrijeme, ali uvijek ga je teško čuvati. Budemo li mu parirali, riješit ćemo pola posla”

Belgijski problemi

“Ne razmišljamo o onome što se zbiva u Belgiji, to nam nije bitno. Razmišljamo o njihovim vrlinama i dobrim igrama unatrag pet godina. Nisu oni zaboravili igrati nogomet preko noći, oni su druga reprezentacija svijeta, a mi smo na 12. poziciji” kaže Zlatko Dalić izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, piše  hns-cff.hr 

Nakon odlične izvedbe protiv Kanade, Mateo Kovačić usredotočen je na novi veliki izazov, susret sa reprezentacijom Belgije.

Vrhunska momčad

“Belgija je vrhunska momčad sa sjajnim pojedincima, to pokazuju dugi niz godina na visokoj razini. Bit će teško, što je normalno na Svjetskom prvenstvu, a mi idemo pokazati svoje pravo lice, kao protiv Kanade. O Belgiji mogu govoriti samo sve najbolje, ne zamaramo se njihovim stanjem”

Spremni i koncentrirani

“Odigrali smo dosta klupskih utakmica prije SP-a, ali došli smo spremni i koncentrirani, dobro smo se pripremili i očekujemo odigrati dobru utakmicu, kao protiv Kanade. Idemo bez pritiska, onako kako možemo i onda nema straha”

Kolektiv ispred pojedinaca

“Odigrali smo jako dobro protiv Kanade, pa sam se i ja dobro osjećao na terenu, ali najbitniji je kolektiv. Takvi možemo pobijediti svakoga, i idemo pokazati da tako možemo i protiv Belgije, koja je najbolja momčad naše skupine”

Lukaku i De Bruyne

“Lukakua poznajem iz Chelseaja, vrhunski je igrač, zabio je brojne pogotke i bit će teško protiv njega. Ako treba jedan savjet mojim braničima protiv Lukakua, to je da se ne hrvaju s njime. De Bruyne je već godinama možda i najbolji veznjak Premiershipa, može iznenaditi potezom i kada nema svoj dan te moramo pripaziti na njega. Mi smo spremni na jaku Belgiju, a moramo biti maksimalno fokusirani na sebe”, piše  hns-cff.hr