JUGOFIL JANDRIĆ DOBIO ODGOVOR: “Ustaše? Ozbiljno? Nauči čitati s razumijevanjem!”

Novinar i voditelj na N1 televiziji Ilija Jandrić u posljednje se vrijeme našao na meti žestokih kritika nakon što je na toj televiziji prikazan intervju s povjesničarom Ivom Goldsteinom, u kojem je Goldstein govorio o svojoj novoj knjizi “Povijesni revizionizam i neoustaštvo u Hrvatskoj 1989. – 2023.”

Do kontroverzi je došlo kada se Goldstein, među ostalim, dotaknuo Jasenovca i Bleiburga. Rekao je kako to Bleiburg “nije bio zločin nad Hrvatima, jer tamo nisu stradavali žene i djeca”. Nakon što je intervju dospio u javnost, Jandrić je primio cijeli niz negativnih komentara i poruka, kako od javnih ličnosti, tako i od anonimnih komentatora na društvenim mrežama.

‘Kae debeli?’
“Di si smeće boljševičko?”, “Nakazo”, “Kae debeli?”, samo su neke od poruka koje je Jandrić primio na društvenim mrežama, a koje je objavio u nedavnom postu na Facebooku. “Za ovu dvojicu je svaka kazna preblaga, jer pljuvanje po našoj svetinji je previše”, napisao je još jedan korisnik društvenih mreža.

Ipak, najzanimljivija rasprava dogodila se kada je Jandrić komentirao post koji je objavio mladi HDZ-ovac Pavao Škoko Gavranović, koji je Jandriću “očitao bukvicu” o slobodi.

“On brije, misli, smatra, krivo shvaća (što je njegovo pravo) da 100% Hrvata NIJE NIMALO BRIGA za dva totalno totalno fašistoidna režimčića”, napisao je Gavranović, što je Jandrića posebno naljutilo, pa je odgovorio “povijest je valjda učio na TikToku pa komunistički režim svrstava pod fašizam. Partizan Franjo Tuđman se okreće u grobu”.

Nakon toga, uslijedio je i Gavranovićev odgovor:

“Ustaše? Ozbiljno? Ustaška zmija – predmet mašte bivšeg predsjednika, navodno opet (ovo ‘opet’ se dogodi svaki put pred izbore) diže svoju glavu”, napisao je mladi HDZ-ovac i rekao da bi kao novinar trebao “svladati moć čitanja s razumijevanjem”.

¸

Podsjetimo, do cijele svađe došlo je zbog rasprave Jandrića s Goldsteinom o Jasenovcu i Bleiburgu. “Jasenovac je bio zločin genocida, ratni zločin, protiv čovječnosti. Bleiburg nije bio genocid, u jednom dijelu je bio ratni zločin, ali i obračun s kriminalnom, zločinačkom izdajničkom endehazijom”, rekao je Goldstein te dodao da postoje brojni dokumenti koji ne idu u prilog onima koji tvrde da se rasni zakoni u NDH nisu provodili.

Ilija Jandrić me počastio objavicom. Pa da mu odg.

1. Kao novinar bi trebao svladati moć čitanja s razumijevanjem pa možda shvati da nikada nisam bio, a još manje sam trenutno asistent…

2. Ustaše? Ozbiljno? Ustaška zmija – predmet mašte bivšeg predsjednika, navodno opet (ovo ‘opet’ se dogodi svaki put pred izbore) diže svoju glavu.

3. Nekoliko objava posvetio je nama jadnicima koji plaćamo najveći prirez u državi i koji očekujemo da se trava pokosi. Jeli, mi nismo, po njegovim riječima napravili dosta da se broimo protiv ustašica (ovo je žensko od ustaše da ipak budemo integralni i obuhvatimo ih sve 🤣).

4. Sloboda je sloboda dok ne zadire u tuđu slobodu. Iz toga kristalno jasno proizlazi da sve što sam mu napisao u prethodnoj objavi je točno. Dok on, zabijen u borbu protiv neprijatelja kojeg nema i o temi koja neće ničiji život u 🇭🇷 učiniti boljim, samo troši vlastite kognitivne kapacitet. Bilo bi bolje da se potrudi i razvali ovu trenutnu gradsku vlast pokraj koje Bandić ispada sposoban.
Veliko 💙 za Iliju i njegovo pravo da ne zna ništa o meni (iako sve piše javno) te da komentira i sve ‘bitne’ teme. 😊