Srijeda, 22. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Milić: Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec

Foto:N1

 

Marko Milić, glasnogovornik vlade i kandidat HDZ-a na izborima za sabor, gostovao je na N1 te govorio o parlamentarnim izborima. Milić je upitan kada će premijer Andrej Plenković gostovati u studiju N1 televizije.

“Imali smo što se tiče vaše televizije više zahtjeva i intervjua, bila je riječ i o nekoj debati, mi smo uvijek za sučeljavanja. Ali na ovim izborima ne znamo s kim bi se sučeljavali, je li to kandidat na izborima, nekandidat za premijera Grbin ili nekandidat na izborima, a navodni kandidat za premijera Zoran Milanović. U oporbi se moraju dogovoriti, a u SDP-u se trebaju prestati skrivati iza Milanovića koji krši Ustav.

Razmotrit ćemo ako bude prilike. Potrudit ću se da razmotrimo zahtjev da premijer gostuje na N1 televiziji i javit ćemo, ako je interes N1 televizije interes javnosti, razmislit ćemo”, kazao je Milić.

“Nisam imao namjeru učiniti ništa kriminalno”

Milić je kandidat HDZ-a na izborima za sabor: “Sada je došlo vrijeme za okrenuti stranicu i boriti se na drugoj razini”, kaže.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa donijelo je odluku da  Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj firmi. Milić je za N1 prokomentirao slučaj.

“Oko tih nekoliko poruka koje su razmijenjene s bivšim predsjednikom Hrvatskih šuma, ja sam o tome više puta javno komunicirao i rekao sve što je bitno oko toga.

Vidjeli ste odluku Povjerenstva, trpio sam napade zbog nekoliko poruka koje su izvučene iz konteksta i ne ukazuju ni na što. Ono što je pravno mjerodavno, važno je da ja nisam mogao niti utjecao na nezakonite radnje. Nisam imao nikakvu namjeru učiniti ništa kriminalno “, rekao je glasnogovornik vlade.

“Milanović je očito taj koji se boji”

Milić je prokomentirao i Milanovićevu kandidaturu na parlamentarnim izborima.

“Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec. Ako je Milanović već imao namjeru kandidirati se na izborima onda je trebao biti hrabar i podnijeti ostavku.

Kada je najavio kandidaturu bili smo sretni zbog prilike da se sučele Andrej Plenković i Zoran Milanović. Mi se nemamo čega bojati, on je očito taj koji se boji”, kazao je Milić.

Najnovije

Osuđena za psihičko nasilje nad suprugom

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala pederom.   Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu,...

Vrhovni sud “upozorio” predsjednika HND-a Hrvoja Zovku i njegove apologete: Svojim “teorijama zavjere” omalovažavate rad sudaca

Foto:HRT   Vrhovni sud je, reagirajući na stajalište Hrvatskog novinarskog društva (HND) oko presude tog suda u sporu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i predsjednika HND Hrvoja Zovku,...

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...